Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова категорично

...
Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова категорично
Коментари Харесай

Русия категорично отрече: Не подготвяме нападение срещу Украйна

Говорителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова изрично отхвърли изказванията, че Русия приготвя нахлуване против Украйна.

На постоянния си седмичен брифинг Мария Захарова призна, че на територията на Русия се правят предислокация и маневри на войските, само че не и непосредственост до границата с Украйна.

" Очевидно задачата на тази масирана информационно-политическа акция е нагнетяването на антируска нервност. Доколкото разбираме, всичко това би трябвало да отклони вниманието от деградацията на социално-икономическата, а апропо и на политическата обстановка в Украйна и да го насочи към някаква външна опасност. ", уточни Захарова.

Тя разяснява скорошно изявление на украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба, съгласно който някои страни-членки на НАТО не престават да гледат на присъединението на Украйна към Алианса през призмата на Русия:

" Приемането на Украйна в НАТО несъмнено няма да укрепи сигурността на европейския континент. Вероятно в министерството на външните работи на Украйна не знаят това, само че в Европа са останали експерти, които схващат от геополитика и осъзнават какво ще значи участието на Украйна в тези структури и каква добавена стойност ще донесе на всички ".

Захарова прикани Франция и Германия вместо да се занимават с политически спекулации и с изкривяване на съветската позиция за спора в Донбас, да накарат Украйна да извърши отговорностите си, поети с подписването на минските съглашения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР