Говорителят на компанията заяви, че практиката за оптимизиране на персонала

...
Говорителят на компанията заяви, че практиката за оптимизиране на персонала
Коментари Харесай

Китайската технологичен гигант Xiaomi Corp съкращава 10% от служителите заради битката с Covid-19 в страната

Говорителят на компанията съобщи, че практиката за " усъвършенстване на личния състав и организационно усъвършенстване ще засегне по-малко от 10% от общата работна мощ. “ Засегнатите са били обезщетени в сходство с локалните разпореждания.

 

Много огромни софтуерни компании в Китай, в това число Tencent Holdings и Alibaba Group, редуцират техни чиновници през последните месеци, защото Китай затъна в продължителна борба с локални огнища на Коронавируса.

 

Платформите за обществени медии в Китай, в това число Weibo, Xiaohongshu и Maimai, бяха претрупани с изявления за съкращенията на работни места тази седмица. Китайските локални медии първи оповестиха през вчерашния ден, че съкращаването на работни места ще засегне 15% от чиновниците на Xiaomi.

 

Към 30-ти септември Xiaomi имаше 35 314 чиновници, съгласно South China Morning Post, с над 32 000 от тях са в континентален Китай. Последните съкращения могат да обиден хиляди служащи, доста от които преди малко са се включили към компанията по време на наемане, което почнало през м. декември 2021 година.

 

През м. ноември Xiaomi регистрира спад от 9.7% на приходите си през третото тримесечие, обиден от рестриктивните мерки на Китай,
Абитуриентски мъжки костюми
свързани с Covid-19, както и отслабеното потребителско търсене. Приходите от смарт телефони, които съставляват почти 60% от общите продажби, са намалели с 11% на годишна база, оповестяват от Xiaomi.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg