Говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас заяви, че над 200

...
Говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас заяви, че над 200
Коментари Харесай

Над 200 са мигрантите с Covid-19 в новия лагер на остров Лесбос


Говорителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас съобщи, че над 200 души са тествани позитивно за Covid-19 измежду мигрантите, признати в новия лагер на остров Лесбос, откакто на 9 септември пожар унищожи остарелия лагер в Мория.
Пецас съобщи, че са били тествани 7064 души, които са влезнали в новия лагер в Кара Тепе, а 243 от тях са дали позитивна проба. Средната възрастова граница на доказаните случаи е 24 години, а множеството от тях са безсимптомни.
Още 160 души, най-вече полицейски и административен личен състав, които са имали контакт с мигрантите, са били тествани, само че всички са дали негативни проби за вируса.
Към днешна дата Гърция, в която живеят 10.72 млн. души, има малко над 15 000 доказани позитивни случая на ковид и 338 смъртни случая.

- Чешкият министър на опазването на здравето Адам Войтех напусна поста след растеж на броя на случаите на ковид в страната, съобщи " Ройтерс ". Малко по-късно денем министър председателят Андрей Бабиш номинира за нов министър на опазването на здравето един от водещите епидемиолози на Чехия Роман Примула.

Чехия и Словакия бяха първите европейски страни, които вкараха наложително носене на маски, с което си завоюваха интернационална хвалба. 

33-годишният Войтех, член на партията ANO на премиера Андрей Бабиш, заяви за напускането си на конференция, която се състоя през днешния ден. Миналият месец министър председателят наложи несъгласие на предлагането на Войтех за наново въвеждане на наложителното носене на маски в магазини и молове. Малко по-късно обаче мярката беше наложена поради увеличението на инфектираните. В момента Чехия се подрежда зад Франция и Испания по брой случаи на 100 000 поданици през последните 14 дни.
Вътрешният министър на страната Ян Хамачек съобщи пред публицисти, че изключително състояние няма да бъде оповестено в близко бъдеще. 

-  След като от през днешния ден публично влязоха в действие рестриктивните мерки в 37 региона на Мадрид , полицията в столицата  и близките градове стартира да стопира хората, излизащи и влизащи в блокираните квартали, оповестява " Гардиън ". Днес и на следващия ден полицейските патрули ще дават информация по отношение на ситуацията, а от сряда тези, които не могат да оправдаят пътуванията си по работа, учене или медицински аргументи, ще бъдат глобявани.  

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР