Говорителят на главния прокурор Сийка Милева представя подробности за проведената ...

PromoMall.bg
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева представя подробности за проведената

Повдигнати са обвинения на над 400 души за притежание и разпространение на наркотици

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева показва детайлности за извършената профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на наркоразпространението.

„ Операция „ Бяло ” не престава в цялата страна. До момента са конфискувани над 10 000 дози дрога ”,  коментира  Сийка Милева. 

Сред арестуваните има и 14-годишно момче, хванато да продава дрога против 50 лева. на свои съученици. Иззети са над 10 000 дози разнообразни опиати.

" Това са, евентуално, и над 10 000 дрогирани водачи, които са евентуални убийци по пътищата. Това би трябвало да спре тук и в този момент, по тази причина сме дружно с Министерство на вътрешните работи. Защото институциите би трябвало да подхващат единни и съответни ограничения. Това беше и повода основният прокурор да разпореди на административните ръководители да засилват дейностите по формираните досъдебни производства за владеене и разпространяване на наркотични субстанции ", съобщи Сийка Милева.

Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространяване на опиати, претърсени са над 300 адреса като цифрите непрестанно се усилват и проучват, така като работата не престава и акцията не е завършила.

От прокуратурата и Министерство на вътрешните работи разясниха, че резултатите от акцията против наркоразпространението у нас са надхвърлили упованията им.

" Борбата с наркоразпространението е приоритет за Министерство на вътрешните работи и това ще продължи да бъде по този начин. Активните дейности по почистване на учебните заведения и наркосборищата ще продължи да бъде наша задача и се вижда, че когато това се прави със взаимни старания с прокуратурата, резултатите са положителни. Надявам се, че това ще продължи и ще бъдем ефикасни против този камшик на обществото ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Източник: dnesplus.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg