Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс призова всички държави да

...
Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс призова всички държави да
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Турция да не разширява сътрудничеството си с Русия

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс прикани всички страни да заобикалят покупко-продажби с съветския защитителен бранш

Съединените щати предизвестиха Турция, че не трябва да уголемява съдействието с Русия в региона на отбранителната индустрия, откакто съветски представител заяви през вчерашния ден за нов контракт сред Анкара и Москва за доставки на съветски системи С-400, заяви електронното издание на турския в. "Сьозджу ", представен от.

"Намираме се в обстановка, при която бруталната и неоправдана война на Русия против Украйна прави жизненоважно, в този момент повече от всеки път, всички страни да заобикалят покупко-продажби с съветския защитителен бранш ", съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс на брифинг за медиите.

"Ще би трябвало да изчакаме и да забележим какво ще се случи, само че не ни е известно да има някакво ново развиване по този въпрос ", сподели още той.

Прайс не уточни дали доставката на втората партида от съветските зенитно-ракетни системи С-400 ще накара администрацията на президента Джо Байдън да преразгледа проектите си за продажба на военни самолети F-16 на Турция.

ТАСС цитира през вчерашния ден Дмитрий Шугаев, началник на съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС), който сподели, че е подписан контракт за доставка на Турция на още зенитно-ракетни комплекси С-400, като документът планува и локализиране на производството на обособените съставни елементи на системата.

По-късно източници от турското министерство на защитата прецизираха във връзка на тези информации, че не става въпрос за ново развиване, а за осъществяване на в началото подписания контракт, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР