Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова посланика на

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова посланика на
Коментари Харесай

Москва препитва немския посланик за позицията на Германия спрямо войната в Украйна

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова прикани посланика на Германия в Руската федерация Гец Андреас декор Гайр да обясни позицията на немската страна във връзка с присъединяване в украинския спор.

Искането на Захарова беше подбудено от коментара на немското външно министерство във връзка изявлението на неговия началник Аналена Бербок, че европейските страни водят " война против Русия ", а не една против друга. Министерството акцентира, че поддръжката на Берлин за Киев не прави Германия страна в спора.

" Дали те самите осъзнават какво вършат? Германският външен министър твърди, че страната ѝ е във война с Русия дружно с други страни. Същото министерство не счита страната си за страна в спора. Като се имат поради тези спорни изказвания, немският дипломат в Русия би трябвало да ги обясни ", написа Захарова в своя Telegram.

От няколко седмици западните страни разискват доставката на тежки танкове „ Леопард “, създадени в Германия, за Украйна. Дълго време Германия отлагаше решението за доставка, като обясняваше позицията си, наред с другото, с историческото минало на страната. Въпреки това, след договаряния на 25 януари немското държавно управление разгласи изпращането на 14 танка „ Леопард 2 “ за Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР