Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече дълбоко неморално

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече дълбоко неморално
Коментари Харесай

Да не поканиш Путин на погребението на Елизабет II – дълбоко неморално

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова " надълбоко аморално " решението на английските управляващи на траурните прояви по отношение на кончината на кралица Елизабет II.

" Британското министерство на външните работи осведоми съветското посолство в Лондон за решението си да се въздържа от отправяне на предложения към съветската страна, в това число към управлението на съветското посолство , за присъединяване в траурните мероприятия във връзка със гибелта на кралица Елизабет II.

Захарова дефинира аргумента на британците за продължаващата специфична военна интервенция на Русия в Украйна като  " предлог " .

" Смятаме за надълбоко аморален този английски опит да се употребява национална покруса , която е трогнала сърцата на милиони хора по света, за геополитически цели, с цел да се разчистят сметките с нашата страна в дните на печал ", се акцентира в коментара на представителя на съветското Външно.

Отбелязва се и че тази постъпка е " изключително кощунствена " пред паметта на Елизабет II , като се напомня, че по време на Втората международна война кралицата е служила в териториалната защита на английските въоръжени сили в битката с нацистите и " техните украински сътрудници С. Бандера и Р. Шухевич ". " Сега английският хайлайф е на тяхна страна. А в Москва се помни и продължава да се уважава паметта на всички ветерани, съдействали за успеха ", се споделя в коментара.

Също по този начин се означи, че " сплотяващият облик на кралица Елизабет II, която по принцип не се намесва в политиката по време на своето ръководство, не се е трансформирал в спънка за разединяващата инвектива на Лондон, която е подчинена на личните му опортюнистични цели ".

" От наша страна показваме най-дълбоките си съболезнования на английския народ за огромната загуба ", се споделя в коментара.

Припомняме, че още на идващия ден след гибелта на кралица Елизабет II, един от главните въпроси, които вълнуваше съветските публицисти беше ще отиде ли Владимир Путин на погребението . Отговорите на въпроси обаче бяха отклонявани от представителя на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР