Говорителката на Европейската комисия по външните работи Мая Коциянчич днес

...
Говорителката на Европейската комисия по външните работи Мая Коциянчич днес
Коментари Харесай

ЕС отхвърли идеята са отваряне на границата между Албания и Косово

Говорителката на Европейската комисия по външните работи Мая Коциянчич през днешния ден предизвести Прищина и Тирана, че имат обвързване напълно да съблюдават наредбите на Споразумението за стабилизиране и асоцииране, които се отнасят до правилното ръководство на границите, заяви МИА, представени от БГНЕС.
" И Косово и Албания, се ангажираха правилно да ръководят границите и граничните пунктове и изцяло да съблюдават условията, произлизащи от Споразумението за стабилизиране и асоцииране с Европейски Съюз. Очакваме те да работят в сходство ", сподели Кочиянич.
В изказване изпратено до сръбската телевизия " Танюг ", във връзка апела на шефа на сръбската Служба за Косово Марко Джурич, Брюксел да разяснява обявлението на косовския министър председател Рамуш Харадинай за отваряне на границата сред Косово и Албания от Нова година. Коциянчич съобщи, че Европейски Съюз нормално " не разяснява мнения ", само че акцентира, че " в миг, когато президентите Вучич и Тачи не престават работата си в границите на разговора, е належащо да се избегнат всички провокативни (или тези, които звучат така) изказвания или дейности ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР