Говорител на отбора на Тех3 ГАСГАС заяви, че франският екип

...
Говорител на отбора на Тех3 ГАСГАС заяви, че франският екип
Коментари Харесай

Тех3 ГАСГАС не възнамерява да заменя Пол Еспаргаро за следващите два кръга

Говорител на тима на Тех3 ГАСГАС съобщи, че франският екип не има намерение да сменя своя титулярен водач Пол Еспргаро за идващите два кръг от сезон 2023 в MotoGP.

Както е известно испанецът няма да може да вземе присъединяване в тях след рухването си по време на втората подготовка преди Гран При на Португалия в петък. След нея той е с фрактури на гръден прешлен и челюстта, както и с наблягане на белите дробове.
 Пол Еспаргаро с фрактура на прешлен след рухването си в Португалия през вчерашния ден Пол Еспаргаро с фрактура на прешлен след рухването си в Португалия през вчерашния ден
Все още не е ясно какъв брой време ще продължи възобновяване на Еспаргаро, само че упованията са той да се завърне на стартовата решетка най-рано за Гран При на Испания в края на април, в случай че не и по-късно. Така сигурно испанецът ще пропусне кръговете в Аржентина (2 април) и Съединени американски щати (16 април), а от Тех3 ГАСГАС не имат намерение да употребяват заместител за надпреварите на „ Термас де Рио Ондо “ и „ Пистата на Америките “.
 Пилотите от MotoGP разкритикуваха уредниците на ГП на Португалия Пилотите от MotoGP разкритикуваха уредниците на ГП на Португалия
„ Ние няма да използваме заместител в символ на почитание към Пол – сподели представител на отбора пред motorsport.com. – След това, когато разберем какъв брой съществени за неговите травми и имаме ясна визия по кое време той ще може да се завърне, ще стартираме да мислим за негов заместител. “

Този проект на Тех3 ГАСГАС обаче ще срещне една доста огромна пречка в лицето на предписание 1.11.3 от спортния устав на MotoGP. То гласи, че тимовете би трябвало да намерят дипломиран заместител на свои главен играч в границите на 10 дни откакто той е разгласен за некадърен да се състезава.

Това на практика ще задължи Тех3 ГАСГАС да употребява авариен водач най-малко за Гран При на Америка, само че не и за Гран При на Аржентина, която ще се организира преди приключването на въпросните 10 дни. Ако фактически френският екип бъде длъжен да употребява заместител на Еспаргаро за надпреварата край Остин то съвсем несъмнено това ще бъде един от тримата тестови водачи на КТМ. Това са Дани Педроса, който има планувано присъединяване с „ уайлд кард “ в Гран При на Испания с КТМ, Йонас Фолгер и Мика Калио.
 Дани Педроса ще взе участие с Дани Педроса ще взе участие с " уайлд кард " в Гран При на Испания в MotoGP
В сходна обстановка е и отборът на Дукати, чийто водач Енеа Бастианини получи травма в дясното си рамо по време на вчерашния спринт в Португалия. Заради тази контузия италианецът няма да започва в днешното главно съревнование на „ Портимао “ и сигурно ще пропусне Гран При на Аржентина.
 Бастианини навън от надпреварите в Португалия и Аржентина след рухването в спринта Бастианини навън от надпреварите в Португалия и Аржентина след рухването в спринта
Тъй като неговата травма е по-лека спрямо тази на Еспаргаро е изцяло допустимо Бастианини да се завърне на стартовата решетка още за Гран При на Америка в средата на април. В противоположен случай Дукати ще би трябвало да откри заместител на своя титулярен водач, а това най-вероятно ще бъде тест водачът на италианците Микеле Пиро. През последните години Пиро постоянно взе участие в надпревари от кралския клас с „ уайлд кард “, а също така е бил употребен и като заместител както от Дукати, по този начин и от потребителските отборите на италианския производител.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР