Говорител на федералния канцлер на Австрия Александър Шаленберг, който само

...
Говорител на федералния канцлер на Австрия Александър Шаленберг, който само
Коментари Харесай

Две изявления в един ден разтърсиха австрийския политически елит

Говорител на федералния канцлер на Австрия Александър Шаленберг, който единствено преди седмици одобри поста, съобщи за пресата желанието на Шаленберг " да даде поста си разполагаем ". Дипломатът от кариерата Шаленберг избра тази дефиниция, с цел да съобщи, че не се стреми към партийна кариера.
Още по темата
Изявлението пристигна часове, откакто в четвъртък, 2 декември, по обяд някогашният австрийски канцлер Себастиан Курц, началник на Австрийската национална партия /АНП/ и на парламентарната й група ненадейно за всички разгласи, че се отдръпва от политиката.

" Не е мое желание, в никакъв случай не е била моя цел да поема поста на началник на Австрийската национална партия. Защото съм твърдо уверен, че двата поста - на федерален канцлер и на началник на партията, спечелила най-вече гласове - бързо би трябвало да бъдат обединени в едни ръце ", декларира канцлерът Шаленберг в известие за пресата.

По-нататък Шаленберг прибавя, че е приел поста на федерален канцлер " в доста предизвикателна фаза на федералното държавно управление и на Австрийската национална партия ".

Не закъсняха и първите реакции. Както оповестява " Курир ", АНП пробва нов старт. Със сливането на двата поста би трябвало да бъде основан още веднъж център на властта. За любимец се счита министърът на вътрешните работи Карл Нехамер. Споменава се също и името Михаел Щругъл, началник на огромната австрийска електрическа компания " Фербунд ", или това на министъра за връзки с Европейски Съюз Каролине Едщадлер, която би била първата жена-партиен водач. Но към този момент наблюдаващите дават най-големи шансове на Карл Нехамер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР