Говори момичето, заснето да лети по магистралата на тротинетка и

...
Говори момичето, заснето да лети по магистралата на тротинетка и
Коментари Харесай

Емили с тротинетката: Струва 8000 лева и вдига 125 км/ч

Говори момичето, снимано да лети по автомагистралата на тротинетка и с над 100 км/ч. Нарекоха я " Камикадзето на пътя “. Тя е Емили Йорданова, по-известна като транссексуалното момиче, защитаващо правата на ЛГБТ хората.

Всъщност тя не лети с тротинетка, а с електрически скутер, който има дружно с приятеля си Тихомир.

В изявление за bTV Емили споделя, че постоянно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските автомагистрали у нас. Твърди, че постоянно съблюдава разпоредбите. Mриятелят ѝ Тихомир също се придвижва със скутера.

" Обикновените тротинетки, които се взимат чартърен те подвигат до 25 км в час и те са лекички. Всъщност те тежат 10-15 кг най-вече и костват към 1000 лева, може да си я купи отвред. Тази тротинетка, която ние имаме, тя коства 8000 лева, тежи 60 кг и развива 125 км в час, като пробегът ѝ е 160 км с едно зареждане може да се отива до Перник и да се връщаш без никакъв проблем.

С тротинетката постоянно се движат и по огромните булеварди в столицата - досега безаварийно. Всички рухвания са регистрирани с ниски тротинетки, от невисок клас и то повече са младежи, които не знаят какво правят… съгласно мен би трябвало да се одобряват нови закони, тъй като това е бъдещето, нарастват цените на горивата, замърсяваме околната среда, бъдещето е това “, споделя Тихомир.

А Емили е безапелационна, че ще продължи да кара по автомагистралите. Подобно държание е рисково освен за индивида с тротинетката, а и за останалите на пътя, предизвестяват специалистите.

" Електрическите тротинетки би трябвало да се движат само и единствено по велоинфраструктурата. Те са извънредно рискови, тъй като са незащитени и действителната заплаха от пострадване, изключително при по-висока скорост и грапавина на пътя това би довело до доста съществено рухване и пострадване. Това е безусловно безумство и граничи със самоубийство, аз не мога да допускам, че обикновено рационално човешко създание може да излага независимо на риск своя и живота на останалите “, разяснява Росен Рапчев, специалист от Държавната организация пътна сигурност. Летящата по автомагистралите тротинетка е в нарушаване освен поради скоростта, а и поради обстоятелството, че няма регистрация.

" Това не е административно нарушаване, а това е закононарушение. Следователно всеки, който си разрешава да се движи по пътища, отворени за публично прилагане, с нерегистрирани транспортни средства, правят закононарушение “, добави Рапчев.

До момента Емили и Тихомир не са ходили в КАТ, с цел да записват тротинетката. Този мощен и скоростен модел се продава свободно в България и всеки може да ги купи. Ускоряват от 0 до 100 км в час за 7 секунди.

От началото на годината бранш пътна полиция има над 140 наложени санкции за погрешно ръководство на електрически тротинетки. За да се стигне до санкции обаче, тези които ги карат, би трябвало да бъдат хванати в нарушаване.

Колкото до Емили, тя твърди че осъзнава отговорността си на пътя и че оттук насетне ще кара по-бавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР