Говоренето за „мафия“ в прокуратурата показва, че недосегаеми до момента

...
Говоренето за „мафия“ в прокуратурата показва, че недосегаеми до момента
Коментари Харесай

Гешев: Радев се превърна в обикновен български политик от Прехода

Говоренето за „ мафия “ в прокуратурата демонстрира, че недосегаеми досега политици и олигарси се усещат застрашени и целият напън е за държавното обвиняване да бъде приведено според. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в изявление пред медиите.

Заобиколен от заместниците си, от събраните особено за задачата началници на апелативни, окръжни и районни прокуратури, както и от УС на Асоциацията на прокурорите и на Камарата на следователите в България, Гешев непосредствено атакува президента Радев, който през вчерашния ден на митинг прикани „ мафията “ да бъде отстранена от държавното обвиняване.
Радев при протестиращите: Не на страха! Мутри, вън! Българската мафия реализира невъзможното – сплоти почтените хора против себе си, съобщи президентът
„ С кое сме мафия? С това, че спряхме телефонните измами; с това, че недосегаеми милиардери се крият в чужбина или са в ареста; с това, че невиждано задържахме настоящи министър и зам.- министър, уличени в корупция кметове от всички парламентарни партии, полицейски началници… Сигурен съм, че не това има поради президентът – има поради едни рутинни дейности по отношение на едни елементарни служители, още повече – против такива, които съзнателно пречат на българското правораздаване “, съобщи Гешев.

Уточнявайки, че „ прокуратурата не раздава присъди “, основният прокурор изброи всички обществено известни аспекти от следствието против президентския секретар Пламен Узунов (изпращането на неподписано решение на Върховен касационен съд, разискване на искане за поданство на чужденец и т.н.), като непрестанно отбелязваше, че всеки един от тях „ не е кадрови проблем на прокуратурата “. Последният за момента е обвинен само поради изпращани текстове от Българска телеграфна агенция към предприемача Пламен Бобоков.
Обвинението против Узунов и Бобоков - поради копирани вести от Българска телеграфна агенция Според прокуратурата с дейностите си секретарят на президента е уронил доверието в институцията
Отново в същия жанр Иван Гешев разяснява и следствието против съветника по сигурност на президента Илия Милушев, който „ получава документи, изнесени нерегламентирано от българското разузнаване, като същите са класифицирани като държавна загадка (…) Поставени са под опасност хора, работещи за националната сигурност на България отвън рамките на страната “.

От изявлението излезе и вест – „ за някогашен началник на архива на Министерство на вътрешните работи “, у който са били открити още 5 кашона секретни материали, в това число и действен проект за дейности против Златко Баретата от 2012 година Не стана ясно по какъв начин той е обвързван с Узунов и Милушев.



„ Г-н Радев, умишлено не се обръщам към него с „ президента Радев “, би трябвало да даде явен отговор на българското общество знаел ли е за всички разказани условия – светлина или мрачевина желае в президентската институция. Да уточни на българските жители къде в законите и в Конституцията е регламентиран имунитет от следствие на чиновници на президентството “, съобщи основният прокурор.

И добави: „ Единственият недостижим човек в република България е точно президентът. Ние ще изчакаме и уважим решението на Конституционен съд по нашето запитване, касаещо неговия имунитет. В взаимозависимост от него сме подготвени и да изчакаме приключването на мандата му “.

А прокуратурата ще го чака, с цел да го проверява, по думите на Гешев – и поради следствието на възможен опит за пропадане на инспекция на КПКОНПИ касаеща назначението на брачната половинка на президента във Военновъздушни сили. Главният прокурор направи паралел с някогашният френски министър председател Франсоа Фийон, наказан на 5 година затвор поради това, че е назначил брачната половинка си.

" Радев би следвало да въплъщава единството на нацията. Казвам Радев, тъй като когато той слезе при Българска социалистическа партия на Нинова, при " Да, България ", при ДСБ, при Българската евролевица, при Д21, при Мая Манолова (...), тогава Радев се трансформира в елементарен българин политик от Прехода ", разгласи обвинител №1.
Снимка: БГНЕС
Гешев нападна и избрани медии и неправителствени организации, които назова „ подвластни “: „ Българската прокуратура не работи и няма да работи с изтъкване кой е отговорен или кой не е отговорен! “. В същото време точно сюжетът с Милушев „ изтече “ първо в няколко медии.

„ Ще уведомим Европейската комисия, Европейският парламент и посолствата на страните от Европейски Съюз за невиждания напън и откритите опити за заличаване на независимостта на българската прокуратура. Атаката против българската правосъдна система е офанзива против върховенството на закона “, съобщи Гешев.

Изказването му завърши с бурни овации от страна на прокурорите и следователите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР