Говор на чужд език, ентусиазирани екскурзоводи, туристи - радостното вълнение

...
Говор на чужд език, ентусиазирани екскурзоводи, туристи - радостното вълнение
Коментари Харесай

3 месеца след пожара в Нотр Дам: Само 10% от обещаните дарения са предоставени

Говор на непознат език, въодушевени екскурзоводи, туристи - радостното неспокойствие пред катедралата "Нотр Дам " в Париж се завърна, съобщи Франс прес. Но преградите към нея и странното празно пространство, което по-рано се заемаше от кулата-стрела, припомнят за опустошителния пожар преди три месеца.

Валят обещания за дарения на организации, които събират средства за възстановяване и запазване на постройката. Засега обаче са предоставени едвам 10 % от обещаните 850 милиона евро.

Френският парламент през днешния ден гласоподава проектозакон в унисон с амбициозната задача, сложена от президента Еманюел Макрон катедралата да бъде реставрирана за пет години. Той цели да бъде проведено и следено събирането на средства и потреблението им, както и управлението на реставрационните работи.

Повечето различия сред болшинството и опозицията се дължат на неспазване на разпоредбите на урбанизацията и опазването на околната среда. Някои от тях са подценени в текста, с цел да бъдат ускорени строителните действия.

Между двете кули на катедралата, където по-рано се издигаше кулата-стрела, проектирана от Виоле Льо Дюк, туристите в този момент виждат синьо небе.

"Тази катедрала принадлежи на историята на света ", съобщи австралийска туристка.

"Въпреки обграждащите я железни скелета, тя има прелестен тип. Знам, че би трябвало да бъде свършена още доста работа, само че човек има възприятието, че нещата ще се наредят ", сподели американският юрист Райън Фицпатрик, който е във почивка във френската столица.

Бившият пожарникар Мигел Кастийо е участвал на пожара. "Кучето ми Мис Шанел ме предизвести, като изправи уши - описа той. - Пушекът закриваше слънцето. "

Оттогава Мигел минава всеки ден край "Нотр Дам " и твърди, че е шокиран от понесените от постройката вреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР