Готвеният за утре протест на автобусните, таксиметровите превозвачи и ресторантьорите,

...
Готвеният за утре протест на автобусните, таксиметровите превозвачи и ресторантьорите,
Коментари Харесай

Протест на транспортния и ресторантьорския бранш утре няма да има

Готвеният за на следващия ден митинг на автобусните, таксиметровите превозвачи и ресторантьорите, с който за два часа сред 10 и 12 часа трябваше да бъдат прекратени транспортите в регионалните градове, няма да се организира.

Браншът е договорил с държавното управление до две седмици да се изготви нова Covid мярка за транспортния отрасъл като един от най-пострадалите от пандемията.

Срещата с транспортния отрасъл се е състояла по покана на служебния вицепремиер Гълъб Донев с присъединяване и на министъра на превоза Христо Алексиев.

От страна на служебните министри са поети съответни задължения по поставените проблеми на 7 септември, сподели Магдалена Милтенова - ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя уточни, че сега има поръчка от страна на страната за добър разговор и за взимане на съответни ограничения за излизане от рецесията:

"Така, че се надяваме, че в тези две седмици, които предстоят, на процедура, ще имаме позитивни резултати. Но, за жалост знаете, че дълги години постоянно го имаме горчивия опит за обещано-изпълнено или обещано-неизпълнено, тъй че митингът се отсрочва за 13 октомври по същото време, на същите места, със същите участници, в случай че до тогава настояванията ни не бъдат задоволени и поетите задължения не бъдат изпълнени ".

За сектора е значимо да има ясната поръчка на страната, че се ангажира с проблемите на сектора и ще ги реши в най-кратки периоди, добави Магдалена Милтенова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР