Готвеният мегапротест на превозвачи, бизнес и синдикати предизвика политически реакции.„Кабинетът

...
Готвеният мегапротест на превозвачи, бизнес и синдикати предизвика политически реакции.„Кабинетът
Коментари Харесай

Политиците преди мегапротеста на 18 май: Кабинетът иска диалог, опозицията критикува


Готвеният мегапротест на превозвачи, бизнес и синдикати провокира политически реакции.

„ Кабинетът да не допусне икономическата рецесия да прерасне в политическа ", прикани президентът.

Управляващите желаят от протестиращите разговор, а опозицията заприказва за предварителни избори.

Президентът предизвести, че една рецесия нормално води след себе си други. На въпрос предстоят ли предварителни избори, Радев отговори по този начин: „ Единствено от политиката на държавното управление зависи тежката икономическа и обществена рецесия да не ескалира в политическа рецесия. Най-важно е да не се позволява рецесия на доверието. тъй като никое държавно управление не може да се оправи с тежка рецесия при недостиг на доверие. тези митинги значат, че този недостиг се задълбочава. И единственото стабилно решение е разговор “.

Правителството е готово на разговор и до 10 дни ще показа и антикризисния пакет за бизнеса и хората за към 2 милиарда лв., оповестиха и през днешния ден двама от министрите в кабинета. И се обърнаха към работодателите и превозвачите.

„ С работодателите е редно да понижим тона на напрежението и да приказваме за дълготрайни ограничения и по какъв начин страната може да ги финансира “, съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

„ Аз няколко пъти ги осведомих, че Министерство на финансите идната седмиц ще излезе с антиинфлационен пакет, който ще бъде обсъждан от държавното управление и заинтригуваните страни. Който пакет има за цел да стабилизира цените, тъй че да бъдат елементарно прогнозируеми от страна на бизнеса и жителите “, разяснява транспортният министър Николай Събев.

Критики към властта и от опозицията. Част от актива на ГЕРБ заприказва за предварителни избори. Борисов обаче към момента не е склонен.

„ Трябва и последният българин да се отчае, да се разбере лъжата, с цел да почнем на чисто. никакви предварителни избори. Пази боже кой ще ръководи от септември нататъка. те няма да стоят “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И Движение за права и свободи видяха проблеми в ръководството.

„ Ако имаме поради дребната потребителска кошница, от която пазарят хората от уязвимите групи, инфлацията евентуално е над 20 %. У нас антиинфлационните ограничения закъсняха доста и непрестанно се отсрочват “, съобщи депутатът Хасан Адемов.

Адемов добави, че е имало огромни упования в обществената сфера преди изборите, само че - те не са се оправдали.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР