Готвенето е страст, а какво по-хубаво, ако го издигнем на

...
Готвенето е страст, а какво по-хубаво, ако го издигнем на
Коментари Харесай

Уроци по готварство от Том Халпин и Божана Кацарова

Готвенето е пристрастеност, а какво по-хубаво, в случай че го издигнем на международно равнище. Възможностите да се учим от най-хубавите не са чак толкоз доста, в края на март обаче всеки, разпален по готвенето с готовност да се усъвършенства, ще може да го направи. И то в елитна компания.

 „ Новата балканска кухня с Божана “ зад кадър
„ Новата балканска кухня с Божана “ зад кадър

Божана Кацарова за балканската кухня, за разчупването на статуквото и за дълбоката тава, цялостна с вкусна храна

На 28 и 29 март в Метро Академия ще бъде проведен курс по готварство, воден от Том Халпин и Божана Кацарова . Местата са лимитирани, а единственото условие към участниците е да знаят по какъв начин се държи нож, споделя самата Божана.

Курсът ще бъде натоварен и ще акцентира на работа с риба и субпродукти, композиране на меню, асортимент и съчетаване на продуктите, както и на наложителното композиране на храната в чинията. И всичко това - събрано в шест часа дневно.

Публикация, споделена от Tom Halpin (@thomashalpin) на Окт 11, 2017 в 7:17 PDT

Всеки от участниците в курса ще може да подготви едно от ястията в програмата дружно с Том Халпин и Божана Кацарова.

Кой е Том Халпин

 Том Халпин

Том Халпин

Том Халпин е роден в Австралия и още от ранните си години стартира да учи френската кухня. През 2010 година попада в един от най-хубавите заведения за хранене в света - Noma в Копенхаген. Там Халпин работи четири години за един от най-хубавите готвачи в света - Рене Реджепи . Следва пътешестване до Банкок и присъединяване в кулинарното предаване Iron Chef, което печели. Но Том Халпин не стопира да пътува, а някои от идващите му спирки са Сидни и Москва.

Публикация, споделена от Tom Halpin (@thomashalpin) на Дек 19, 2017 в 3:29 PST

С Божана се срещат на вечеря в Берлин, на която са участвали и други международно известни готвачи. Оказва се, че двамата имат и общи познати. Следва покана към Том Халпин да пристигна в България, която той приема.

 Храните и напитките, които в действителност не са толкоз здравословни
Храните и напитките, които в действителност не са толкоз здравословни

Добре е да сме наясно

На 30 и 31 март в ресторанта на различен победител от MasterChef, Севда Димитрова - " ahora ", има проведени и специфични вечери. На тях персонално Том Халпин, Божана, Севда и други участници от риалити формата ще подготвят и сервират храната. Поради огромния интерес обаче всички местата към този момент са заети. Все отново, човек постоянно може да хвърля по едно око - току-виж се появи и трета дата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР