Гоце Делчев. Започна изпълнението на дейностите по проект Община Гоце

...
Гоце Делчев. Започна изпълнението на дейностите по проект Община Гоце
Коментари Харесай

Благоевград: В Гоце Делчев се проведе обучителен семинар по проект „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство“

Гоце Делчев. Започна осъществяването на дейностите по план „ Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско участие “, който се извършва от Община Гоце Делчев в партньорство с Народно читалище „ Просвета – 1865 “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Проектът ще се реализира в интервала март-май 2018 година и цели да спомогне за по-доброто схващане и оценяване същността на Европейски Съюз, да насочи вниманието на локалната общественост към смисъла и ролята на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Основните действия са ориентирани към активизиране на младите европейци на възраст 16-18 години. Изпълнението на дейностите стартира с провеждането на обучителен семинар за общо 15 представители на Ученическите препоръки в трите междинни учебни заведения в гр. Гоце Делчев, който се организира в залата на Общински съвет – Гоце Делчев. По време на двудневното образование, те разгледаха три съществени тематики: „ Същност на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “; „ Приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз “ и „ Постигнатите положителни промени в община Гоце Делчев вследствие на участието на страната ни в Европейски Съюз “.
След образованието представителите на всяко от трите учебни заведения ще приготвят интерактивна презентация, която да включва акцентите от семинара – показани по явен, понятен и атрактивен метод. В презентациите ще е отделено особено място на позитивните промени в община Гоце Делчев през 10-те години участие на България в Европейски Съюз. Това е един от най-успешните интервали в развиването на общината. От 2007 до 2013 година европейските средства вложени на локално равнище са над 46 милиона лв., а контрактуваните планове в интервала 2014 – 2020 година са за над 30 милиона лв..
След привършване на обучителния семинар, във всяко от трите междинни учебни заведения в гр. Гоце Делчев ще бъдат проведени по 5 срещи, на които необятен кръг възпитаници да бъдат осведомени с квалифицираните вследствие на образованието презентации. Очаква се общата публика във всяко учебно заведение да е най-малко 100 възпитаници.
Проектът се финансира по грантова скица „ Подкрепа на начинания на общините, свързани с районното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 ”, посредством Националното съдружие на общините в Република България. Общият бюджет на плана е 3560 лв., като безвъзмездното финансиране по грантовата скица е 2980 лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР