Гоце Делчев. Мъжкият хандбален отбор на Пирин“ Гоце Делчев, заедно

...
Гоце Делчев. Мъжкият хандбален отбор на Пирин“ Гоце Делчев, заедно
Коментари Харесай

Благоевград: Мъжкият хандбален отбор се срещна с кмета на Община Гоце Делчев Владимир Москов

Гоце Делчев. Мъжкият хандбален тим на „ Пирин “ Гоце Делчев, дружно с треньора Николай Пиргов, помощник-треньора Любомир Арнаудов и президента на Хандбален клуб „ Пирин 64 “ Богдан Боцев, организира среща с управлението на община Гоце Делчев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев . Срещата е по самодейност на хандбалния клуб и в нея участваха кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, и ръководителят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев. От името на клуба и на целия тим президентът Богдан Боцев благодари за огромната поддръжка, която оказва Община Гоце Делчев на хандбалния спорт и алегорично връчи извоюваната от тима Купа България за II-то място, което завоюваха хандбалистите на финалите, извършени през предходната седмица в гр. Гоце Делчев. След това управлението на хандбалния клуб и тима връчи по един сребърен орден на кмета, заместник-кметовете и ръководителя на Общинския съвет, като знак на почитание и признателност за поддръжката им. Треньорът на „ Пирин “ Николай Пиргов също изрази своята признателност и висока оценка за напъните, които поставя локалната власт, с цел да поддържа и развива спорта в общината. Той връчи на кмета Владимир Москов плакета, който е получил тима за извоюваното II-ро място във финалната конкуренция.
„ Хандбалът има доста огромни обичаи в нашия град и всички ние се радваме, че след няколко годишно спиране още веднъж имаме сериозна школа, положителни състезатели и тим, който е измежду най-хубавите в страната “, съобщи кметът Владимир Москов. Състезателите и треньорите споделиха, че са били извънредно щастливи от поддръжката, която им е оказала публиката в Гоце Делчев по време на извършените финали.
„ Дадохме всичко от себе си и сме признателни за мощната поддръжка от страна на хората, за прелестните условия, които имаме, с цел да упражняваме и да домакинстваме сходни надпревари. Пожелаваме си идната купа да бъде за първото място “, уточни треньорът Николай Пиргов.
Президентът на хандбалния клуб Богдан Боцев призна, че е належащо да се положат повече старания от страна на всички образователни заведения, с цел да се затвърдят мощните позиции на хандбала, защото основите се поставят в часовете по спорт.
„ Беше време, когато всеки клас във всяко учебно заведение в нашия град имаше собствен хандбален тим и се организираха доста оспорвани надпревари. За страдание, поради неналичието на зала и благоприятни условия за тренировки се получи един отлив от този спорт, само че в този момент той се възражда. Има и доста деца, които имат интерес и към този момент упражняват, а финалите, които се организираха в Гоце Делчев и отличното показване на мъжкия ни тим, са спомагателен тласък за всички момчета, а за какво не и девойки, които желаят да се занимават с този превъзходен спорт “, разяснява кметът Владимир Москов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР