Гоце Делчев. Кметът Владимир Москов получи ключовете на изцяло електрически

...
Гоце Делчев. Кметът Владимир Москов получи ключовете на изцяло електрически
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът на Община Гоцев Делчев Владимир Москов получи ключовете на изцяло електрически автомобил

Гоце Делчев. Кметът Владимир Москов получи ключовете на напълно електромобил. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев . Това е първият напълно електрически ван всеобщо произвеждане с самостоятелен пробег от 270 км, 4+1 места и товарен размер до 4,6 м3. Оборудван е с новата 33 киловатова литиево-йонна батерия. Гаранцията на батерията и на автомобила е по 5 години. С новата облага, Гоце Делчев се подрежда измежду дребното общини в България, които разполагат с електрически автомобил.
Електромобилът е закупен от Община Гоце Делчев по Програмата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства в границите на Инвестиционната стратегия за климата на Националния поверителен екофонд. Фондът отпуска 20 000 лв. дотация за всеки закупен електрически автомобил, останалата част се финансира от общинския бюджет, за което е взето решение на Общински съвет гр.Гоце Делчев.
Елктромобилът ще се употребява от Домашен обществен патронаж – за разнос на храната на над 400 консуматори – хора в неравностойно състояние, както и от общинската администрация.
Общината възнамерява да построи зарядна станция за електрически автомобили, която станция да се употребява както за зареждане на електрическия автомобил, по този начин също и от туристи и гости на град Гоце Делчев. Целта е да се насърчи потреблението на електрически автомобили като транспортни средства щадящи околната среда. Изцяло електрическите коли се характеризират с нулеви излъчвания на въглероден двуокис и прахови частици. В същото време разноските за електрическа енергия за изминаване на 100 км са в границите на към 2,30 – 2,70 лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР