Готовността на министър-председателя Бойко Борисов държавата да помогне за довършването

...
Готовността на министър-председателя Бойко Борисов държавата да помогне за довършването
Коментари Харесай

Феновете на "Локо" обвиниха Бойко Борисов в двоен стандарт

Готовността на министър-председателя Бойко Борисов страната да помогне за довършването на стадион " Христо Ботев " предстоящо не се понрави на почитателите на градския противник " Локомотив ". Фракциите " Обединени почитатели на " Локомотив " Пловдив " и " Фенклуб " Локомотив " Пловдив " излязоха с декларация, в която упрекнаха премиера в двоен стандарт, въпреки той да даде обещание държавна помощ и на " Локо " - за изграждаждане въз основата на детско-юношеската школа.

" Г-н Борисов, оценяваме желанието ви да помогнете на господин Крушарски (б.р. - собственика на " Локомотив " ) да построи подготвителна база. Няма по какъв начин да не отбележим, че такава база се прави оценка на 3 милиона лв., а възможният градеж на стадион ще коства най-малко 30 милиона. Не виждаме страната да желае да заплати тези пари, минимум 30 милиона, за строителството на нашия стадион. Двойните стандарти безусловно крещят... Това ли е най-нужното на града ни, че стигнахте до такава степен да уреждате един частен футболен клуб с нов стадион за милиони?! С това си решение съществено и основателно се противопоставяте на ползите на жителите на Пловдив, до момента в който с реновирането на градския стадион да вземем за пример, с построяването на околовръстни трасета или нов мост над Марица резултатът от рационално изразходваните средства би бил голям и оценен от целия ни град! ", написаха почитателите на " Локо " (Пд).

Докато в това време притежателят на " Ботев " (Пд) Георги Самуилов резонно бе щастлив от желанието на Борисов и благодари за това с декларация.

Премиерът обаче сложи изискване за финансирането на дострояването - концесията за " Христо Ботев " да бъде развалена, стадионът да остане общински и " Ботев " да заплаща наем за използването му. Въпреки това буди интерес решението страната да финансира толкоз обилно (с към 30 млн. лева.) един подобен общински обект.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР