Готови са първите експресни анализи, измерени при пробонабиране на вода

...
Готови са първите експресни анализи, измерени при пробонабиране на вода
Коментари Харесай

Водите на Тимок отговарят на изискванията за добро състояние на типа река

Готови са първите експресни разбори, измерени при пробонабиране на вода от река Тимок при Брегово. Резултатите от измерените на място индикатори дават отговор на условията за „ положително положение “ за вида река и са с присъщи стойности за годишния сезон, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.


Пробите от повърхности води ще бъдат изследвани по над 15 индикатори, включващи съществени физикохимични индикатори, характерни замърсители и предпочитани субстанции. Анализите ще се извършат в лабораторни условия и резултатите ще бъдат подготвени през идващите дни.

Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ разпореди на Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда – Монтана да бъде осъществен тридневен мониторинг на водите на река Тимок в региона на Брегово. Мярката е по отношение на оповестеното бедствено състояние в Брегово. Местното население ще бъде осведомено за резултатите.
 Остава в действие бедственото състояние в Брегово, няма заплаха за популацията Остава в действие бедственото състояние в Брегово, няма заплаха за популацията
Поредна безсънна нощ за хората от Брегово, където продължава бедственото състояние. От регионалната администрация във Видин успокояват, че риск за локалните жит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР