Готови са пробите от изследването на качеството на водите на

...
Готови са пробите от изследването на качеството на водите на
Коментари Харесай

Откриха опасни бактерии в Дунав край Видин

Готови са пробите от проучването на качеството на водите на река Дунав край Видин, направени от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) през предходната седмица. Пробите са посочили над три пъти над допустимото съществуване на ешерихия коли, превишение има и на наличието на ентерококи. Това сподели регионалният шеф на Видин Албена Георгиева.
"Пробите се правят оценка като неприятни, т.е. съществуването на по този начин наречените ешерихия коли и чревни ентерококи е много над нормата, като ешерихия коли са три пъти над нормата, а чревните ентерококи- път и половина, което ми дава съображение още веднъж да издам заповед за възбрана на къпането, на използването на водните площи, тъй като, несъмнено, най-важното е да опазим живота и здравето на хората. РЗИ осведоми популацията, че къпането в Дунав е обвързвано с риск от излагане на замърсяване с неподходящи за здравето последствия ", сподели още Георгиева.
Въпреки възбраната за къпане в река Дунав от регионалната администрация твърдят, че крайбрежната линия ще бъде почистена в най-скоро време, като ще бъде изрязана избуялата растителност, ще се слагат кошчета и душове на градския плаж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР