Господин Джон Кристофър Деп, по-известен на широките народни маси като

...
Господин Джон Кристофър Деп, по-известен на широките народни маси като
Коментари Харесай

Карибският пират Джони Деп закръгли 60 годинки. Точи струните на китарата за концерта в София


Господин Джон Кристофър Деп, по-известен на необятните национални маси като Джони Деп и още по-известен като залитащия (и без да е пил ром) пиратски капитан Джак Спароу, чества празник.

Добрият остарял женолюбец Джони, който някогашната му жена Амбър Хърд се опита да показа като неприятния остарял женобиец Джони, навърши 60, да е жив и здрав.

Бившата ти да те изкарва по-лош, в сравнение с си, не е оригиналност. Но да те изкарва подобен, с цел да ти вземе половината от милионите, които си спечелил с почтен труд, тъй като си я бил бил – това към този момент се назовава кофти номер.

Накрая се оказа, че работата напълно не е по този начин. Добре, че безпристрастният американски съд проверява съзнателно случая и отсъди: мистър Деп освен не е шамаросвал красивата Амбър, ами тъкмо противоположното. Освен това тя го е наклеветила без съображение,, предизвикала му е морални и материални вреди и затова… би трябвало да му заплати, плюс разноските по делото. Точка.

Вече чуваме по какъв начин реагирате по табиет: Абе, той Джони е купил съдиите, работата е ясна. На което ние ще отговорим единствено: бавно, тъй като говорите за правосъдната система на Съединените щати, не на България. Разликата е от небето до подземен. И в Америка стават неточности, само че това са правосъдни неточности, за които след това се вършат филми с огромен бюджет и от огромни режисьори.

Тук неточности не стават и режисьорите ни са слаби. Тук стават едни други неща, нормално под масата. Доскоро под масите в ресторант „ Осемте джуджета “, в този момент – в други заведения за публично хранене. Патилите знаят.

Но да се върнем на положителния не чак толкоз остарял Джони, тъй като въпреки всичко той е юбилярът през днешния ден, а не Иван Гешев.

Джони Деп не е от хората, които се усмихват постоянно и съвсем не се смеят на глас пред камерите. Дали се смее необятно и ясно в персоналния си живот, това не можем да знаем. Факт е, че обича да се снима в странни филми, нетипични за Холивуд. Как да си разбираем другояче присъединяване му в американски филм на сръбски режисьор за ескимоси, откачени провинциални лели и летяща риба? (Разбирате, допускаме, че става дума за прелестния и извънредно ексцентричен „ Аризонска фантазия “ на Емир Кустурица.) Или за какво се превъплъщава в много грозните, изкривените същества от филмите на приятеля си Тим Бъртън в „ Тъмни сенки “, „ Суини Тод: Бръснарят дявол от Флийт Стрийт “ и „ Алиса в страната на чудесата “? Това всичко – с неговата физика на хубавец и даже на секс-символ.

Няма да сгрешим, в случай че кажем и че без него франчайзът „ Карибски пирати “ нямаше да е толкоз занимателен и луксозен. Само си представете, да речем, Дуейн Джонсън-Скалата в ролята на капитан Джак Спароу. И той звезда, и хубавец, и май дори има възприятие за комизъм с изключение на мускули. Но някак си не си го представяте, нали?

Да не изреждаме, всичко го има в Уикипедия.

Само ще напомним: като си измислял ролята на Джак Спароу, на Джони му скимнало да се държи като любимеца си Кийт Ричардс – китариста на „ Ролинг Стоунс “. Получи му се, явно е.

Дотам, че на продуцентите им скимна в четвъртата серия да поканят самия Кийт Ричардс за дребна, само че значима роля. Коя, сещате ли се? На бащата на капитан Джак Спароу. Този филм си коства да се гледа даже единствено поради срещата в кадър на остарелия и младия Спароу. Класика.

За сведение: Джони Деп няма „ Оскар “, въпреки че филмите с него са спечелили над 5 милиарда $ по света. Номиниран е 3 пъти за най-хубава мъжка роля: през 2004, 2005 и 2008 година, надлежно за Джак Спароу, за „ Пътят към Невърленд “ и за „ Суини Тод: Бръснарят дявол от Флийт Стрийт “. Освен това – 4 пъти за Награда на гилдията на актьорите и 8 пъти за свръхпрестижния Златен глобус. Печели 2 „ Глобуса “ – за Суини Тод и за Джак Спароу. Много-малко – толкоз.

Та този 60-годишен господин, който също така свири на китари, и на нас. Лично и на ушенце. Само след 3 дни – в София, на 12 юни, в концерта на Hollywood Vampires. В групата той дърпа струните на баса, а демоничните вокали обезпечава различен ексцентричен вид – дядо Алис Купър.

Холивудският върколак Джони, освободил се от тегобите на брака с другояче доста красивата Амбър Хърд, не ще нищо изключително на софрата в гримьорната си за концерта. Освен наложителните портокалов джин, италианска бира, френско вино и шампанско (пак френско). Нямаме подозрение, че уредниците ще му ги обезпечат. За ядене – каквото падне, единствено не и чушки! Никакви чушки!

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР