Горските пожарите в забранената зона около Чернобилската АЕЦ в Украйна

...
Горските пожарите в забранената зона около Чернобилската АЕЦ в Украйна
Коментари Харесай

Президентът на Украйна: Горските пожари около Чернобил са напълно ликвидирани

Горските пожарите в неразрешената зона към Чернобилската АЕЦ в Украйна са изцяло премахнати, сподели във видеообръщение през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че се е подобрила и пожароопасната конюнктура в Житомирска област, където са потушени множеството локални огнища.

Зеленски: Чернобилската злополука е злополучие от планетарен мащаб

Горските пожари в зоната към нуклеарната централа на стотина километра северно от Киев започнаха на 4 април. Огънят унищожи и 12 села, чиито поданици бяха евакуирани след повредата в АЕЦ-а през април 1986 година

Пожари породиха и на територията на две украински области - Киевска и Житомирска. Сред версиите за възникването на пожарите следствието преглежда и умишлени палежи. През цялото време, до момента в който се водеше битката с пожарите, украинските управляващи уверяваха, че радиационната конюнктура в чернобилската зона, а също и в Киев, е постоянна, и че индикаторите за радиационния декор не надвишават допустимите величини.

Зеленски разгласи също, че вторият стадий от анулацията на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид в Украйна ще стартира на 22 май. Облекченията ще се отнасят за провеждането на спортни надпревари, работата на хотелите и провеждането на изпити за външно оценяване в учебните заведения.

Президентът прикани украинците да продължат да носят маски и да съблюдават другите открити санитарно-хигиенни правила. Той добави, че подновяването на работата на авиационния и железопътния превоз ще бъде допустимо "само когато страната извърши съответни индикатори ".

Към днешна дата в Украйна са регистрирани 16 425 случая на COVID-19, а умрелите досега са 439.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР