Горските инспектори от Регионална дирекция по горите-София са установили сеч

...
Горските инспектори от Регионална дирекция по горите-София са установили сеч
Коментари Харесай

Хванаха незаконна сеч на 604 дървета в Ихтиман

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите-София са открили сеч на 604 на немаркирани дървета в региона на Ихтиман за интервала 12-16 юли. Нарушенията са установени при осъществяване на инспекции в държавни и общински горски територии, оповестиха от Изпълнителната организация по горите.

На 12-ти и 13-ти юли горските чиновници от РДГ-София и Югозападно държавно дружество гр. Благоевград взаимно са ревизирали три насаждения в държавни горски територии, стопанисвани от Държавно горско стопанство-Ихтиман с издадени позволителни за сеч.

Инспектиращите са установили сеч на 370 броя немаркирани дървета от зимен дъб и цер, а направените извозни пътища и просеки не са били отразени в софтуерните проекти.

За интервала от 14 до 16 юли горските инспектори от РДГ-София са направили и инспекции в общо 7 насаждения с издадени позволителни за сеч в общински горски територии, благосъстоятелност на община Ихтиман.

В 6 от тях са установили сеч на общо 234 броя немаркирани дървета от бял бор, дуглазка ела, зимен дъб и цер, както и направени извозни пътища и просеки неотразени в софтуерните проекти.

За откритите нарушавания са формирани констативни протоколи. Работата по случаите продължава. За предходната седмица горските чиновници от РДГ-София са направили общо 732 инспекции по съблюдаване на горското и ловното законодателства в териториалния обсег на Дирекцията.

Инспектирани са били 35 обекта за депозиране, преправка и търговия с дървесина, 122 обекта за рандеман на дървесина, 318 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 101 рибари и 156 физически лица.

Проверяващите са съставили 9 акта за открити административни нарушавания по Закона за горите. Проверките в горските територии не престават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР