Горски служители от Държавно ловно стопанство Дунав - Русе заловиха

...
Горски служители от Държавно ловно стопанство Дунав - Русе заловиха
Коментари Харесай

Бракониери убиха благороден елен в Русенско

Горски чиновници от Държавно ловно стопанство " Дунав " - Русе заловиха бракониери, умъртвили нелегално доблестен елен. Случаят е от вечерта на 30 декември в землището на русенското село Просена.

Около 19:00 ч. чиновници на ДЛС " Дунав " чуват изстрел и се насочват в посоката, от която идва. На място те откриват двама ловци от ловната тайфа на с. Просена, които са отстреляли четиригодишен мъжки доблестен елен без постоянно издадено позволение за лов. Веднага е извикан екип на Министерство на вътрешните работи. Оръжието и трупът на животното са иззети, а нарушителите са отведени за разпит в полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Държавно ловно стопанство " Дунав " - Русе попада в обсега на " Северноцентрално държавно дружество ", което е известно с огромните популации на доблестен елен. Именно в този регион през 2021 година са отстреляни два рекордни трофея от доблестен елен, оценени с над 253 точки на международно ревю в Будапеща, Унгария. Единият от трофеите е с внушителното тегло от 16,960 кг и е рекордьор по този индикатор за последните 30 години.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР