Горски пожари бушуват отново край турския егейски град Измир, предават

...
Горски пожари бушуват отново край турския егейски град Измир, предават
Коментари Харесай

Горски пожари бушуват отново в Измир

Горски пожари бушуват още веднъж край турския егейски град Измир, предават турските медии. Голям пожар се развихри в региона Каршъяка нощес по незнайни към този момент аргументи. Издигащ се гъст пушек се вижда от доста места в града. Пламъците бързо са обхванали огромна повърхност поради мощните ветрове.

В напъните за потушаване на пожара са включени четири самолета и пет хеликоптера за гасене на пожари, над 20 пожарни коли, доста огнеборци. Пожарникарите срещат съществени компликации при гасенето на пламъците. Евакуирани са хора от вили, намиращи се покрай региона на бедствието. Евакуиран е и подслон за животни.

По информация на електронното издание на в. " Хюриет " пожар се е разразил през днешния ден в региона на курорта Чешме, окръг Измир. Това са следващите пожари в Измир през това лято. В няколко случая се наложи спиране на работата на летище " Аднан Мендерес " в егейски град.

Междувременно турският министър на земеделието Ибрахим Юмаклъ насочи предизвестие за предстоящи доста неприятни метеорологични условия през уикенда. Юмаклъ посочи, че в събота и неделя се чакат мощни ветрове и доста ниска мокрота, заради което още веднъж се усилват рисковете от пожари. Министър Юмаклъ уточни, че огромния горски пожар в окръг Чанаккале (Северозападна Турция) е под надзор.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР