Горски пожар на атлантическото крайбрежие на Канада повреди около 200

...
Горски пожар на атлантическото крайбрежие на Канада повреди около 200
Коментари Харесай

Пожарът край Халифакс налага евакуацията на 16 хиляди души

Горски пожар на атлантическото крайбрежие на Канада повреди към 200 къщи и други постройки и провокира евакуацията на 16 000 души, доста от които нямат самообладание да се върнат, с цел да ревизират вредите по парцелите си, предава Си Би Ес Нюз.

Пожарникарите работиха цяла нощ, с цел да потушат горещите точки на пожара, почнал в региона на Халифакс в неделя, сподели заместник-началникът на пожарната в Халифакс Дейвид Мелдрум. Той сподели, че е прекомерно рано да се даде прецизен брой на унищожените домове, само че общинското държавно управление дефинира вреди на към 200 здания.

Премиерът на Нова Скотия Тим Хюстън разгласи, че провинцията ще забрани всички пътувания и действия във всички гористи региони от 16 часа локално време. Забраната важи за всяко горско стопанство, минно дело, лов, лов на риба, туризъм, къмпинг, шофиране на транспортни средства с висока проходимост и всяка комерсиална активност на държавни земи.

Димът от горските пожари в Канада се отразява на качеството на въздуха в Съединените щати от седмици.

Пожарите в Нова Скотия, която се намира североизточно от Мейн, провокираха опасения за качеството на въздуха чак на юг по източното крайбрежие на Съединени американски щати като Ню Джърси, Делауеър и Филаделфия, Пенсилвания, във вторник. Предупреждения бяха издадени и за по-голямата част от Масачузетс, където жителите можеха да видят провокиран от пушек кафеникав нюанс в небето.
 Горски пожар доближи канадския град Халифакс
Горски пожар доближи канадския град Халифакс

Обявено е изключително положение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР