Горски инспектори съставиха 65 акта след извършени 4775 проверки. Инспекциите

...
Горски инспектори съставиха 65 акта след извършени 4775 проверки. Инспекциите
Коментари Харесай

Горски инспектори съставиха 65 акта в резултат на 4775 проверки

Горски инспектори сформираха 65 акта след осъществени 4775 инспекции. Инспекциите са осъществени в интервала сред 1-и и 4-и юли на територията на цялата страна.

Служителите в държавните предприятия са провели общо 2275 инспекции по Закона за горите. През надзор са минали 1002 обекта за рандеман на дървесина, 891 транспортни средства, 6 - ловци, 12 рибари и 364 други физически лица. Съставени са 23 акта и са арестувани 2,5 пространствени кубически метра дърва, едно моторно транспортно средство и един моторен трион.

В същия интервал от 107 екипа горски инспектори на Регионалните дирекции по горите са осъществени близо 2500 инспекции. Инспектирани са 170 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 330 обекта за рандеман на дървесина, 1040 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 960 рибари и физически лица. След дейностите по надзор са формирани общо 19 констативни протокола и 42 акта, като са арестувани 15 кубика дърва за огрев, две моторни транспортни средства, три каруци и два моторни триона.

Установените нарушавания през интервала са за рандеман на дървесина без разрешително за сеч и без дърветата да са маркирани в основата си с контролна горска марка, превозване и предпазване на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, превозване на дървесина с транспортни средства, с нефункциониращи и неснабдени с GPS – устройства, неотговарящи на нормативните условия системи за непрекъснато видеонаблюдение на дървопреработвателни обекти, ненавременно регистриране на транспортни билети за постъпила дървесина в електронните дневници на обектите, извършващи дървопреработване и търговия с дървесина и други.

В землището на гр. Сърница от чиновници на РДГ Пазарджик е открито, че физическо лице прави противозаконен рандеман на дървесина от горска територия – държавна благосъстоятелност, стопанисвана от Търговско предприятие „ ДГС Селище “. За откритото нарушаване на горското законодателство чиновниците на РДГ Пазарджик са съставили акт на отговорното лице.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР