Горски инспектори съставиха 65 акта след извършени 4775 проверки. Инспекциите

...
Горски инспектори съставиха 65 акта след извършени 4775 проверки. Инспекциите
Коментари Харесай

Горски инспектори съставиха 65 акта за четири дни


Горски инспектори сформираха 65 акта след осъществени 4775 инспекции. Инспекциите са осъществени в интервала сред 1-и и 4-и юли на територията на цялата страна, оповестяват от Министерство на земеделието.

Дейността по запазване на горските територии в региона на активност на държавните предприятия по член 163 от Закона за горите за интервала от 01.06.2022 година до 04.07. 2022 година в това число, както следва:

Служителите в държавните предприятия са провели общо 2275 инспекции по Закона за горите. През надзор са минали 1002 обекта за рандеман на дървесина, 891 транспортни средства, 6 - ловци, 12 рибари и 364 други физически лица. Съставени са 23 акта и са арестувани 2,5 пространствени кубически метра дърва, едно моторно транспортно средство и един моторен трион.

В същия интервал 107 екипа горски инспектори на Регионалните дирекции по горите са осъществени близо 2500 инспекции. Инспектирани са 170 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 330 обекта за рандеман на дървесина, 1040 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 960 рибари и физически лица. След дейностите по надзор са формирани общо 19 констативни протокола и 42 акта, като са арестувани 15 кубика дърва за огрев, две моторни транспортни средства, три каруци и два моторни триона.

Установените нарушавания през интервала са за рандеман на дървесина без разрешително за сеч и без дърветата да са маркирани в основата си с контролна горска марка, превозване и предпазване на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, превозване на дървесина с транспортни средства, с не функциониращи и неснабдени с GPS – устройства, неотговарящи на нормативните условия системи за непрекъснато видеонаблюдение на дървопреработвателни обекти, ненавременно регистриране на транспортни билети за постъпила дървесина в електронните дневници на обектите, извършващи дървопреработване и търговия с дървесина и други. 

В землището на гр. Сърница от чиновници на РДГ Пазарджик е открито, че физическо лице прави противозаконен рандеман на дървесина от горска територия – държавна благосъстоятелност, стопанисвана от Търговско предприятие „ ДГС Селище “. За откритото нарушаване на горското законодателство, чиновниците на РДГ Пазарджик са съставили акт на отговорното лице.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР