Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново

...
Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново
Коментари Харесай

Разкриха незаконна сеч на 250 дървета в частни гори в землището на с. Столът

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново откриха противозаконна сеч в три частни горски парцела, в землището на севлиевското село Столът, оповестиха от пресцентъра на Изпълнителна организацията по горите. Проверяващите са разкрили нарушаването по време на обход на територията. 

Инспекторите откриват, че за един от парцелите, където са отсечени по-големия брой дървета, няма издадено позволение за сеч. За другите два парцела, за които е издадено разрешително за сеч, е осъществен рандеман на дървесина от немаркирани в основата им с контролна горска марка дървета. Общият брой на нелегално добитите дървета от дървесните типове бук, габър, бял бор и акация в трите частни горски парцела е 250. 

По случая са известени проверяващите органи. От началото на годината досега на територията на Регионалната дирекция по горите са осъществени 4600 инспекции. Съставени са 183 акта за осъществени нарушавания на Закона за горите. Задържани са 200 куб. метра дървесина,  10 моторни транспортни средства, седем каруци и шест моторни триона. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР