Горски инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по ...

Горски инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по

Горските съставили 134 акта за незаконна сеч през август

Горски инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите (ИАГ) сформираха 377 акта за установени административни нарушавания. Постановленията са в следствие на осъществените близо 21 000 инспекции през втората половина на август. Написани са и 200 констативни протокола в следствие на инспекции, осъществени на територията на цялата страна. 

През надзор от инспекторите на държавните горски предприятия са минали 3083 обекта за рандеман на дървесина, 2781 транспортни средства, 943 ловци, 9 рибари и 1165 други физически лица. Задържани са към 16 куб. метра обла строителна дървесина, близо 218 пространствени куб. метра дърва, 11 моторни транспортни средства, 10 каруци и още толкоз моторни триона, оповестяват от Министерството на земеделието.

Служителите в районните дирекции по горите са направили към 13 000 инспекции на територията на цялата страна. Инспектирани са  876 обекта за депозиране, преправка и търговия с дървесина, 1411 обекта за прилагане на дървесина от горските територии, 4784 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 1087 ловци, 899 рибари и 3787 физически лица. Задържани са 3.87 плътни куб. метра фасонирана дървесина, 9 плътни куб. метра обла дървесина, 263.85 пространствени куб. метра дърва за огрев, 13 моторни транспортни средства, два коня, седем каруци, три моторни триона. 

Два мобилни екипа чиновници от дирекция „ Контрол по запазване на горските територии и ловно стопанство “ на Изпълнителната организация по горите също правиха инспекции на място през втората половина на август. Тяхната активност бе съсредоточена в регионите на Берковица, Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик и София, като осъществените инспекции са близо 150. 

Масови инспекции за противозаконна дървесина се правят от екипите на Агенцията по горите и районните й дирекции през последните дни на месец август, взаимно със структурите към Министерството на вътрешните работи. Основният акцент на инспекциите е снабдяването с дърва за огрев на популацията и съхранението на противозаконна дървесина. При взаимните акции са арестувани 440 куб. метра обла и фасонирана дървесина, формирани са 134 акта по Закона за горите.

Източник: banker.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg