Горски инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по

...
Горски инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по
Коментари Харесай

Горските съставили 134 акта за незаконна сеч през август

Горски инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите (ИАГ) сформираха 377 акта за установени административни нарушавания. Постановленията са вследствие на осъществените близо 21 000 инспекции през втората половина на август. Написани са и 200 констативни протокола вследствие на инспекции, осъществени на територията на цялата страна. 

През надзор от инспекторите на държавните горски предприятия са минали 3083 обекта за рандеман на дървесина, 2781 транспортни средства, 943 ловци, 9 рибари и 1165 други физически лица. Задържани са към 16 куб. метра обла строителна дървесина, близо 218 пространствени куб. метра дърва, 11 моторни транспортни средства, 10 каруци и още толкоз моторни триона, оповестяват от Министерството на земеделието.

Служителите в районните дирекции по горите са направили към 13 000 инспекции на територията на цялата страна. Инспектирани са  876 обекта за депозиране, преправка и търговия с дървесина, 1411 обекта за прилагане на дървесина от горските територии, 4784 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 1087 ловци, 899 рибари и 3787 физически лица. Задържани са 3.87 плътни куб. метра фасонирана дървесина, 9 плътни куб. метра обла дървесина, 263.85 пространствени куб. метра дърва за огрев, 13 моторни транспортни средства, два коня, седем каруци, три моторни триона. 

Два мобилни екипа чиновници от дирекция „ Контрол по запазване на горските територии и ловно стопанство “ на Изпълнителната организация по горите също правиха инспекции на място през втората половина на август. Тяхната активност бе съсредоточена в регионите на Берковица, Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик и София, като осъществените инспекции са близо 150. 

Масови инспекции за противозаконна дървесина се правят от екипите на Агенцията по горите и районните й дирекции през последните дни на месец август, взаимно със структурите към Министерството на вътрешните работи. Основният акцент на инспекциите е снабдяването с дърва за огрев на популацията и съхранението на противозаконна дървесина. При взаимните акции са арестувани 440 куб. метра обла и фасонирана дървесина, формирани са 134 акта по Закона за горите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР