Горски инспектор от Регионалната дирекция по горите във Велико Търново

...
Горски инспектор от Регионалната дирекция по горите във Велико Търново
Коментари Харесай

Горски инспектор, взел 200 лв. подкуп, получи условна присъда и 1000 лв. глоба

Горски контрольор от Регионалната дирекция по горите във Велико Търново се снабди с 1 година условно и 1000 лева санкция по тази причина, че взел рушвет и си затворил очите за нарушавания в склад за дървесина. Присъдата на Габровски областен съд е влезнала в действие, оповестиха от Апелативната прокуратура в Търново. С нея Цв.Н. е приет за отговорен за това, че в интервала от неустановена дата през интервала април - май 2019 година до 04.10.2019 година, в с. Томчевци общ.Трявна и на остарелия полигон в града, в качеството си на длъжностно лице – „ основен специалист-горски контрольор “ към РДГ -Велико Търново, на два пъти приел блага, които не му се следват - парични суми в общ размер 200 лв. от шеф на комерсиално сдружение. Рушветът бил, с цел да не сформира акт за установено нарушаване и загдето не е осъществил инспекции на склад за дървен материал на сдружението.
Прочетете още
За осъщественото закононарушение, квалифицирано по чл.301 ал.1 във вр. с чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс, на подсъдимия е наложено наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 1 година, чието осъществяване е било отсрочено за период от 3 години, както и санкция в размер на 1000 лв..

Подсъдимият е бил лишен от право да заема държавна и социална служба в региона на горското стопанство и да упражнява специалност или активност, обвързвана с контролни функционалности в системата на горското стопанство за период от 1 година, считано от влизане на присъдата в действие. Подсъдимият е бил наказан и да заплати в интерес на страната паричната сума, представляваща равностойността на предмета на закононарушение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР