Горнооряховецът Цончо Ненов стана жертва на имотна измама, палеж на

...
Горнооряховецът Цончо Ненов стана жертва на имотна измама, палеж на
Коментари Харесай

Горнооряховчанин остана без самоличност, а това, което му се случи после...

Горнооряховецът Цончо Ненов стана жертва на имотна машинация, палеж на кола и закани, откакто му откраднали самоличността. Вече няколко месеца по случая няма развиване, тъй като към момента се проверява. Цончо има имот с изоставена овощна градина от 1,5 дка край гробищния парк в железничарския град в местността Камънето и пуска разгласи за продажба в обществените мрежи и в профилирани вестници. Един ден най-сетне му се обажда покупател, който звучи съществено и Ненов споделя, че желае за парцела 11 000 лв..

Обаждането по телефона Цончо получава, до момента в който е в заведение в Горна Оряховица,но двамата не са се срещали. След диалога бъдещият продавач оставя документите в колата си пред заведението и се връща, с цел да си допие кафето с другар. На другия ден открива, че персоналната му карта я няма. Не помни къде и дали може да е открадната или пък да я е изгубил. Като всеки на негово място отива в полицията, с цел да заяви, и там му споделят да чака 14 дни, тъй като документът за идентичност може да се появи отнякъде, написа " Борба ".

Докато чака, един ден му звъни телефонът, като насреща е купувачът на изоставената му овощна градина Тодор Атанасов, с който не са се виждали. Тодор го пита по кое време ще се видят, с цел да му даде останалите 8000 лв. от договорката и да създадат нотариалния акт. Ненов е учуден, тъй като нито е правил договорка, нито е виждал покупател, нито е ходил при нотариус. След това най-сетне двамата се срещат. Тодор остава слисан и споделя на притежателя, че не е той, тъй като преди броени дни е направил прелиминарен контракт при нотариус с мургав мъж, който е бил с персоналната карта на Ненов! И тогава измамата лъсва – става известно,че престъпният контингент от Писарево Мичос Юлиянов е отмъкнал персоналната карта на Цончо и е направил договорка от негово име.

При нотариус от Горна Оряховица той декларирал, че действителният притежател в този момент е ангажиран, само че пратил него да пазари парцела му с Тодор Атанасов. Сделката съгласно циганина била за 9000 лв. и Тодор дава на Мичос, който мисли за Цончо, 1000 лв. капаро. Нотариусът обаче вижда, че лицето от персоналната карта и този, който е в адвокатската фирма, са радикално разнообразни, само че все пак изповядва договорката! След това купувачът Тодор обаче схваща, че е измамен и стартира да търси Ненов на телефона, по който са си говорили.

Разбрал за далаверата и недоглеждането от страна на нотариуса, Ненов написа тъжба за откраднатата идентичност до прокуратурата. Блокира си сметките и си застрахова двете коли.

„ Бях учуден. За каква договорка ми приказват, за какви пари?! Извиках индивида на среща и разбрах, че ром на име Мичос е сключил прелиминарен контракт с Тодор за прекачване на мой неподвижен парцел. Ромът се показал с моята персонална карта пред нотариуса. Написал съм десетки тъжби до доста инстанции, само че едвам в този момент – след месеци, се води действително следствие по случая”, описа Ненов през вчерашния ден.

Броени дни откакто в Горна Оряховица се разчува за историята, в същото заведение е подхвърлена персоналната му карта, за което на Цончо се обажда една от сервитьорките. Момичето изяснява, че е видяло по какъв начин мургав мъж оставя документа на Ненов на една от масите. След като Цончо написа редица тъжби, измежду бял ден пред същото заведение, където той е постоянен клиент, му е откраднато волвото. После автомобилът, който за благополучие е бил застрахован, е открит опожарен край Горна Оряховица. По този случай започва ново следствие, което също още не е завършило. Едновременно с кражбата и палежа на колата, Ненов получава закани на телефона си, като известия „ Да не се занимава с нотариуса, тъй като ще „ гори “. Е, не е изгорен нито той, нито неговият дом, а единствено колата му. Поне към този момент.

В момента купувачът Тодор е отмъкнат с 1000 лв., тъй като действителна договорка сред него и Цончо по този начин и не е направена, а Ненов чака институциите да кажат по какъв начин по този начин един нотариус вижда персонална карта с неговите имена и фотография, а против себе си напълно различен мъж и прави договорка?

„ До момента аз даже не съм разпитван в качеството на пострадал по цялата тази привидно смешна история. Едва неотдавна направиха графологична експертиза на подписа и необразовано написаното ми име от измамника под предварителния контракт и се откри естествено, че не са мои. По едно време Мичос бе в Германия, в този момент не знам къде е”, описа още Ненов.

„ Не желая да разясня тази история, само че фактически станах участник в нещо нередно”, бе сбит Тодор Атанасов, изгорен с 1000 лв., който също чака правораздаване.

Най-нелепото в целия сюжет е, че не става въпрос за голям парцел и съществени пари. Въпросът е по-скоро може ли един нотариус да прави прелиминарен контракт с лице с непозната персонална карта, което няма даже пълномощие и даже не си наподобява с индивида от документа за идентичност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР