Горна Оряховица. Най-добрите български пилоти ще вземат участие в Планинското

...
Горна Оряховица. Най-добрите български пилоти ще вземат участие в Планинското
Коментари Харесай

Велико Търново: Най-добрите български пилоти ще вземат участие в Планинското състезание „Раховец Лясковец 2017”

Горна Оряховица. Най-добрите български водачи ще вземат присъединяване в Планинското съревнование „ Раховец Лясковец 2017 ”. Това заяви Димитър Стефанов, президент на „ Етър Рейсинг “ и един от уредниците на събитието, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Състезанието е четвърти кръг от републиканския шампионат по планинско нанагорнище. То ще се организира на 8 и 9 юли, събота и неделя. До момента са подадени 37 поръчки за присъединяване. Сред състезателите, които ще се включат в конкуренцията, са Илия Царски и Христо Манолов от Шумен, победител в първото издание на надпреварата.
На 8 юли, събота, от 9.00 до 12.00 часа пред постройката на Община Горна Оряховица ще се извърши административен и механически обзор на колите. Официалното разкриване на надпреварата е в 12.00 часа, като по-късно колите ще бъдат изведени до спортното трасе, с цел да се проведат тренировките. Димитър Стефанов уточни, че стартът на конкуренцията се намира под стадиона в Лясковец. Състезателите ще започват в 14.00 часа в посока Петропавловския манастир. Финалът на трасето се намира на правия сектор към разклона за Арбанаси.
На 9 юли, неделя, е същинската част на конкуренцията. От 10.30 часа ще има алегорично разкриване, като се чака надпреварата да стартира в 11.00 часа. То ще се организира в три манша. Участниците ще се състезават в осем класа. Най-високият е HC1 – над 3500 кубика и от 650 до 800 конски сили. В клас HC2 влизат колите от 2000 до 3500 куб. см и от 400 – 480 конски сили. В клас HC3, където влизат колите от 2000 кубика, ще се състезават великотърновците Емил Денев и Тодор Тодоров. Най-малкият клас е до 1400 куб. см. Димитър Стефанов уточни, че и в осемте класа има сред 4 и 7 участника. Награждаването на спечелилите ще се състои в региона на стартовата линия. Наградният фонд е веществен. Тези, които ще стъпят на стълбичката, ще получат автомобилни масла и по бутилка вино, обезпечени от спонсорите. Трима спортни и двама механически комисари ще наблюдават за нередности по колите и при прекосяване на трасето. Състезанието ще се охранява от частна компания.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР