Горивата на българския пазар поскъпнаха през тази седмица до най-високата

...
Горивата на българския пазар поскъпнаха през тази седмица до най-високата
Коментари Харесай

Цените на горивата скочиха най-високо от началото на годината

Горивата на българския пазар нарастнаха през тази седмица до най-високата си стойност от началото на годината. След повишаването през ноември цените потеглиха надолу, само че през последната седмица се усилиха по-осезаемо, заяви money.bg.

Към 19 и 20 март бензинът А95 се продава за 2,11 лв. за литър, а дизелът - за 2,31 лв. за литър. За съпоставяне при започване на месеца цените им са надлежно 2,08 и 2,28 лв. за литър. Данните са от профилирания уебсайт Fuelo.net.

Що се отнася до цените, които оферират обособените вериги бензиностанции, най-ниската за бензина А95 е 1,92 лв., а най-високата е 2,14 лв.. При дизела разликата е осезаемо по-голяма - най-ниската е 2,04 лв., а най-ниската - 2,34 лв..

Това е най-сериозното повишаване на горивата на пазара от началото на годината. През януари цената на А95 беше под 2 лв. - сред 1,95 и 1,96 лв. за литър. Тази на дизела беше сред 2,14 и 2,16 лв..

Припомняме, през октомври и ноември предходната година, бе най-голямото повишаване за последните 5 години. Тогава цената на бензина скочи до 2,38 лв., а на дизела - до 2,42 лв..

Поскъпването идва на фона на растеж в цените на петрола на международния пазар. От началото на седмицата те регистрират растежи, като през вчерашния ден майските фючърси на сорта Brent прибавиха 8 цента до 67,62 $ за барел, а американския WTI за април доближава равнище от към 59 $ за барел. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР