Горещият шоколад е сред най-популярните (безалкохолни) напитки по време на

...
Горещият шоколад е сред най-популярните (безалкохолни) напитки по време на
Коментари Харесай

5 здравословни причини да пием горещ шоколад

Горещият шоколад е измежду най-популярните (безалкохолни) питиета по време на зимния сезон.

Самият шоколад е богат на мощни антиоксиданти, които понижават риска от сърдечни заболявания, прибързано стареене и даже рак. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкоз повече антиоксиданти съдържа, написа уеб сайтът „ Уоманайтли “.

От доста години горещият шоколад е асистент в борбата с някои болести и „ лекува “ неприятното въодушевление. Още от XVI в. е прочут като здравословна напитка и от време на време е употребяван като лекарство.

В наши дни хората не възприемат горещия шоколад като лекарство, само че пък пият повече от всеки път. Има обилие от вкусни и здравословни предписания за напитката. Всеки може да избере обичания си усет и да усъвършенства здравословното си положение по един много сладостен метод.

Днес ви показваме кои са петте най-здравословни аргументи да пием парещ шоколад, освен тъй като има необикновен усет и мирис, само че и тъй като е потребен:

Ето една примерна рецепта за парещ шоколад:

Необходими артикули:

• 1 л прясно мляко
• 230 г черен шоколад (70% какао)
• 120 г млечен шоколад
• 1 щипка сол

Начин на подготвяне:

Натрошете шоколадите наситно. Загрейте 1/3 от млякото и към него прибавете двата типа шоколад и щипка сол. След като шоколадът се разтопи, се прибавя останалото мляко. Загрява се и се разрушава добре с телена бъркалка.

 парещ шоколад Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР