Горещите температури на Балканите причиниха значителни смущения точно когато хората,

...
Горещите температури на Балканите причиниха значителни смущения точно когато хората,
Коментари Харесай

Нетипични за юни жеги отчетоха на Балканите

Горещите температури на Балканите предизвикаха обилни разстройства тъкмо когато хората, изтощени от рестриктивните мерки поради Коронавирус, най-сетне получиха опция да излязат от заключванията и да се насладят на лятното време. Кратък преглед направи " Евронюз ".

На Балканския полуостров не са непознати летните горещини, само че нормално това се случва през август, а не още през юни.

Босненската столица Сараево записва 38 градуса през днешния ден, а южният град Мостар регистрира 41 градуса до обяд. Босненските здравни чиновници минаха от предизвестия за Коронавирус към предизвестия за топлината, защото високите температури се чака да продължат през цялата седмица. Босненската метеорологична работа издаде оранжево предизвестие, принуждавайки доста компании да вземат защитни ограничения и да провеждат работни смени отвън пиковите часове на топлота, сред 11.00 и 17.00 ч.

В Прищина в Косово хората търсят сянка и водни фонтани, с цел да се охладят от топлината, достигаща 39 градуса по Целзий през днешния ден. Издадено е предизвестие за пътуващите, призоваващо да се заобикалят непотребни пътувания в пиковите часове на деня.

В Сърбия има известия за повишен брой интервенции върху хора, които са припаднали на улицата заради топлинен удар. Сръбската метеорологична работа предвижда, че температурата ще се увеличи в допълнение и ще доближи 40 градуса през идващите дни.

Предупреждения бяха издадени и за горски пожари, което е постоянно срещан проблем през летните месеци по задачите Балкани.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР