Горд и със сълзи на очите първият треньор на финалистката

...
Горд и със сълзи на очите първият треньор на финалистката
Коментари Харесай

Първият треньор на Стойка Кръстева: Гордея се с нея! Игра правилно!

Горд и със сълзи на очите първият треньор на финалистката в боксовия шампионат на олимпийските игри в Токио Стойка Кръстева (кат. до 51 кг) - Стефан Петков, изгледа мача на българката.

Минути след успеха ѝ над японката Цукими Намики, наставникът, разкрил гения на родната спортистка, показа, че тя е направила на кръга безусловно всичко както би трябвало и е била доста добре готова за срещата, която завоюва след цялостно съдийско единогласие.

" Гордея се с триумфа на Стойка! Игра доста вярно - механически, тактически и физически беше готова. Направи всичко, което трябваше, с цел да победи. Надигра съперничката си. Когато трябваше, контрираше, нападаше. Предполагам, че ще вложи всичко, с цел да бъде преди всичко ", съобщи той в предаването " Тази заран " непосредствено от Балчик.

Снимка: Lap.bg

Петков разкри, че е забелязал гения на бъдещата двукратна европейска шампионка на... футболно игрище. А да я притегли към тренировките по бокс не е било по никакъв начин елементарно.

" През 1999 година треньорите обикаляхме учебните заведения и подбирахме и децата. Стойка я видях на едно футболно игрище, играеше с момчетата. Позагледах се много настойчиво. Реших да я поканя да пристигна в спортната зала. Не се случи от първия път. Ходих втори, трети. На четвъртия взех решение да се срещна с нейните родители. Заведе ме тя до тях и се откри, че с нейния татко се познаваме добре, той е 2 години по-голям от мен, играли сме дружно, в една махала сме били. Така потегли да се занимава с бокс ", описа той.

Още след първите занимания Стойка Кръстева е посочила впечатляващ гений, като се е противопоставяла даже на по-опитните.

Снимка: Lap.bg

" Тогава не бяха отделени девойките от дамите и бяха смесено. Още първите срещи се наложи, открои се и то против дами. Тя беше 15-годишна. Така потегли ", съобщи Петков.

Финалът в Токио е в събота (7 август), а на кръга Кръстева ще се изправи против добре позната съперничка - Бусе Наз Чакъроглу (Турция). Срещу нея българката има победа и загуба досега.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР