Google Варненското село Казашко се побратимява със Станица Натухаевская в Русия.

...
Google
Варненското село Казашко се побратимява със Станица Натухаевская в Русия.
Коментари Харесай

Казашко се побратимява със Станица Натухаевская

 Google Варненското село Казашко се побратимява със Станица Натухаевская в Русия. ПК " Европейски въпроси и интернационално съдействие “ даде единодушието си българското село, в което живеят потомци на донски и кубански казаци, да подпише съглашение за побратимяване с съветското обитаемото място. Станица Натухаевская с към 7 хиляди поданици се намира покрай черноморския пристанищен град   Новоросийск, който е побратимен с Варна.

" Село Казашко е исторически и прочувствено обвързвано с Русия. Винаги сме поддържали връзки, само че в този момент взехме решение да ги официализираме “, сподели пред съветниците кметът на селото Гергана Петкова.  

На днешното съвещание на комисията стана ясно също, че се планува основаването на платформа за съдействие сред крайбрежните райони на р. Дунав и Черно море. Тя ще бъде продължение на европроект, в който присъединяване взе и община Варна.

Целта на плана DBS Gateway Region бе да трансформира Дунавско-черноморския район в прелъстителен портал за морския и вътрешноводния превоз сред Централна Европа и Черно море, Каспийския район и Далечния изток.

Идеята на тази платформа за съдействие е на едно място да бъде събрана цялата информация за всички сътрудници по европроекта. На този стадий Община Варна няма никакъв финансов ангажимент, бе изтъкнато в границите на съвещанието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР