Google ще промени политиките си в магазина си за приложения

...
Google ще промени политиките си в магазина си за приложения
Коментари Харесай

Google ще разреши алтернативни системи за разплащане в Play

Google ще промени политиките си в магазина си за приложения Play, разрешавайки на разработчиците да интегрират външни разплащателни системи. Промяната се постанова поради неотдавна импортирания в Екологичен потенциал Закон за цифровите пазари (Digital Markets Act, DMA), който изисква от Гугъл Play и други компании да нагодят политиките си съгласно влезлите в мощна нови разпореждания в Европейското икономическо пространство (ЕИК), предава Game Developer. Това визира не-игровите приложения в магазина, като актуалната наредба се явява проява на напъните на управляващите в Брюксел за отбрана на почтени и свободни цифрови пазари.

Все отново, акцентират от Гугъл, разработчиците, които изберат да наложат своя различна разплащателна система ще би трябвало да се изпълнят съответстващите условия за потребителска отбрана, а таксите по прилагане на услугата и изискванията, които работят сега ще продължат да са годни за поддръжка на вложенията на компанията в Android и Play.

„Когато консуматор употребява различна разплащателна система, услугата за прилагане на услугата, която разработчикът заплаща ще бъде понижена с 3%. И тъй като към сегашния миг 99% от разработчиците се вместват в категорията, която изисква възнаграждение за прилагане на услугата с 15% или по-малко, тези разработчици ще заплащат 12% или по-малко, съгласно транзакцията, осъществена посредством различната система за разплащане за консуматори в ЕИК“, пишат Гугъл.

От Гугъл изясняват, че постановат измененията преди гласуването в Европарламента, с цел да може да са подготвени, когато той влезе в действие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР