Google ще инвестира 25 млн. евро в новосъздадения Европейски фонд

...
Google ще инвестира 25 млн. евро в новосъздадения Европейски фонд
Коментари Харесай

Google внася 25 млн. евро в европейски фонд срещу фалшивите новини

Google ще влага 25 млн. евро в новосъздадения Европейски фонд за медии и информация, чиято цел е да се бори против подправените вести, съобщи „ Ройтерс “.

Пандемията от COVID-19 и изборите в Съединени американски щати предходната година провокираха бум на дезинформацията, а мнозина упрекнаха обществените медии, че не са задоволително дейни в разрешаването на казуса, до момента в който регулаторите показаха, че могат да подхващат дейности посредством налагане на строги ограничавания.

Само преди дни основният изпълнителен шеф на Alphabet и Гугъл, Сундар Пичай, бе измежду шефовете на софтуерни компании, които се изправиха на разпит пред Конгреса на Съединени американски щати. Тогава той означи, че погрешната информация онлайн съставлява „ огромно предизвикателство без лесни отговори “.

Европейският фонд за медии и информация бе учреден предходната седмица от Фондация „ Калуст Гулбенкян “ и Европейския академични институт. Целта му е да притегли откриватели, проверители на обстоятелства, организации с нестопанска цел и други институции, насочени към ограничение на разпространяването на подправени вести.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР