Google са направили значителни дарения на някои от най-известните отрицатели

...
Google са направили значителни дарения на някои от най-известните отрицатели
Коментари Харесай

Google дарявали големи суми на отрицатели на климатичните промени

Google са създали " обилни " дарения на някои от най-известните отрицатели на климатичните промени в Съединени американски щати макар настояванията им, че поддържат политически дейности за битка с климатичната рецесия, оповестява " Гардиън ".

Сред стотици групи, които компанията е показала на уеб страницата си като бенефициенти на нейните политически дарения, са повече от дузина организации, които са организирали акции против законодателството в региона на климата, поставяйки под въпрос нуждата от дейности или интензивно са се опитвали да анулират протекциите на околната среда, въведени в епохата на предходния американски президент Барак Обама.

Списъкът включва Competitive Enterprise Institute (CEI), консервативна политическа група, която е изиграла значима роля в убеждаването на администрацията на Тръмп да се откаже от Парижкото съглашение за климата и е разкритикувала Белия дом, че не отстранява още правила, защитаващи околната среда.

Гугъл са декларирали, че били разочаровани от решението на Съединени американски щати да се изтеглят от Парижкото съглашение за климата, само че са траяли да поддържат CEI.

Гугъл също по този начин са спонсорирали идната годишна среща на State Policy Network (SPN), група от асоциации, която поддържа консервативни групи, в това число Института Hearthland, радикална антинаучна група, която смъмри активистката за климата Грета Тунберг за " заблуждаваща нервност за климата ".

Членовете на SPN неотдавна са основали уебсайт, който погрешно декларира, че " нашата естествена околна среда се усъвършенства " и " няма климатична рецесия ".

Гугъл са защитили даренията си, изтъквайки, че тяхното " съдействие " с организации като CEI " не значи, че ние поддържаме целия дневен ред на организацията ".

Те подаряват на такива групи, настояват хора, близки до компанията, с цел да се опитат да повлияят на консервативните конгресмени и - най-важното - да оказват помощ за финансирането на дерегулацията, която групите поддържат.

Говорител на Гугъл е декларирал, че те спонсорирали организации от целия политически набор, които се застъпват за " мощни софтуерни политики ".

" Ние надали сме сами измежду фирмите, които подаряват на организации, като в същото време изрично не сме съгласни с тях по отношение на политиката в региона на климата ", уверил представителят.

Amazon, сходно на Гугъл, също са спонсорирали празненство на CEI съгласно стратегия за събитието.

CEI се опълчи на регулирането на интернет и използването на антитръстовите правила и отбрани Гугъл против изказванията на някои републиканци, че търсачката е пристрастна по отношение на консерваторите.

Ала природозащитници и други критици споделят, че за компания, която има за цел да поддържа световните дейности за климатичните промени, сходни взаимни отстъпки не са допустими.

" Нямаш опрощение за това. Би трябвало да бъде дисквалифициращо да подкрепяш най-вече съмнителна и неискрена група, която отхвърля климатичните промени. Това би трябвало да бъде недопустимо, като се има поради какъв брой злонамерени са те ", акцентира Шелдън Уайтхаус, сенатор от Демократическата партия, който е един от най-гласовитите последователи на климатичните дейности в Конгреса на Съединени американски щати.

" Това, което би трябвало да прави цяла корпоративна Америка, е, в случай че сте комерсиална организация или лобистка група и се намесвате в климата, ние не участваме. Точка ", отсече той.

На уеб страницата си Гугъл споделя, че се ангажира да подсигурява, че политическата му ангажираност е " открита, транспарантна и ясна за нашите консуматори, акционери и общност ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР