Google представи обновения дизайн на мобилните приложения за работа с

...
Google представи обновения дизайн на мобилните приложения за работа с
Коментари Харесай

Google представи новия дизайн на Gmail за Android и iOS

Google показа актуализирания дизайн на мобилните приложения за работа с електронната поща Gmail. Преди време същия външен тип в жанр Material Design ll получи уеб версията на електронната поща, електронният облак Гугъл Disk, Календарът и известията.

Както и в другите актуализирани онлайн услуги на Гугъл, в новия Gmail се употребява шрифта Гугъл Sans, навсякъде е въведен белия цвят без сенки. Бутоните към този момент са кръгли, иконката за промяна на акаунта е преместена в горния панел, а плаващият бутон „+“ си е останал на същото място, само че наподобява по-различно.

Освен това, в новите приложения за iOS и Android е допустимо да се преглеждат атачмънтите, без да да се отварят имейлите. Както и в уеб версията, потребителите получават червени предизвестия до получените електронни писма, в случай че Гугъл подозира, че това е фишинг.

Добавена е и опция за конфигурация на дистанциите сред писмата в лентата. В това отношение може да бъде определен единия от режимите „По подразбиране“, „Удобно“ и „Компактно“. При първия режим сред електронните писма има известно пространство и бутони. Вторият наподобява на предходния интерфейс, а при третия, дистанцията сред писмата е минимално, а аватарите на потребителите са просто чекбоксове.

Обновените версии на Gmail до края на тази седмица би трябвало да се появят в Гугъл Play и App Store за всички консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР