Google намалява таксата за услуги, която начислява на разработчиците за

...
Google намалява таксата за услуги, която начислява на разработчиците за
Коментари Харесай

Google също намалява таксите за разработчици в Play Store

Google понижава таксата за услуги, която начислява на разработчиците за продажба на цифрови артикули и услуги посредством платформата си за приложения Play Store, оповестиха от компанията във вторник. Таксата ще спадне до 15% за разработчици, които имат годишни доходи от продажби в платформата под 1 милион щатски $. Гугъл следва хода на Apple, която предишния месец взе сходно решение за своя конкурентен магазин за приложения.

Промяната ще влезе в действие от 1 юли тази година, оповестиха от Гугъл, и тя ще се ползва за всеки разработчик, без значение от неговия размер, като само ще се преценява с размера на неговите годишни доходи. Таксата ще скача на общоприетите 30%, откакто разработчиците осъществят над 1 милион $ от продажби за годината.

„ С тази смяна 99% от разработчиците в международен мащаб, които продават цифрови артикули и услуги в Play, ще получат 50% понижение на таксите “, съобщи Самер Самат, вицепрезидент на Гугъл по ръководство на продуктите в обява в блога на компанията.

Миналото лято разработчикът на Fortnite заведе дело против Гугъл и Apple поради премахването на Fortnite от техните магазини. Причината за това беше, че разработчикът е добавил лична система за разплащания в играта, която е заобикаляла платежните системи и надлежно комисионните, които Apple и Гугъл са предвиждали да получат.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР