Гонка с полицията по магистрала Тракия завърши с катастрофа. Екшънът

...
Гонка с полицията по магистрала Тракия завърши с катастрофа. Екшънът
Коментари Харесай

Гонка с полицията по магистрала Тракия завърши с катастрофа - 112

Гонка с полицията по автомагистрала „ Тракия ” приключи с злополука. Екшънът се разиграл в нощта против сряда в региона на 180-ия километър на автомагистралата край Чирпан, заяви Нова телевизия.

Полицаи подали сигнал за прекъсване на лек автомобил. Шофьорът не се подчинил, ускорил, направил заблуждаваща маневра, че ще спре и влезнал в насрещното платно за придвижване. За да предотвратят случай, униформените присъединили светлинната сигнализация и тръгнали след него. Преследването траяло повече от 6 километра. На моменти скоростта му надвишавала 200 километра в час. Предприети били заградителни дейности от различен патрул.

След намесата на автопатрула нарушителят е заставен да напусне автомагистралата на първата допустима отбивка. Малко по-късно автомобилът аварирал като се блъснал в дърво. Полицейските чиновници неотложно са оказали първа помощ на лидера, извикана била и кола за спешна помощ.

Междувременно служителите на реда задържали четиримата спътници на водача, някои от тях - малолетни. Те също пробвали да избягат от местопроизшествието.

19-годишният лидер се оказал без брошура. Справка за колата посочила, че тя е с прекъсната регистрация и няма застраховка „ Гражданска отговорност ”.

Нашият екип е работил на линеен принцип за надзор, видели са подозрителен автомобил, който е бил по този начин претрупан съгласно чиновниците. Автомобилът е влезнал в паркинг на километър 180 на Автомагистрала „ Тракия ”, след което влезнал в насрещното придвижване, съобщи основен контрольор Димитър Димитров, шеф на Пътна полиция – Стара Загора.

По думите му директно преди село Богомилово лидерът излиза от пътното платно и се блъска в склон. „ Водачът е с тежки пострадвания, в автомобила са били още четири лица, които нямат пострадвания ”, добавя контрольор Димитров.

Пострадалият лидер е с заплаха за живота. Той е бил и без предпазен колан.

На фона на следващата гонка, последвана от тежка злополука – още от сутринта от Пътната полиция оповестиха, че ускоряват оптимално контрола на пътя в цялата страна.

Действията на чиновниците ще са оптимално ориентирани към сигурността по пътищата. Целта е да не се допусне да има починали. Нека всички бъдат виновни на пътя, да се държат съответно и да съблюдават разпоредбите. Това е задоволително, акцентира основен контрольор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

Проверките ще продължат и в идващите дни. „ Движението след 15 септември в обитаемоте места е извънредно интензивно. Насочени са старания в пиковите часове посредством придвижване в потоците екипите да извеждат нарушителите. Но не подценяваме и контрола отвън обитаемоте места ”, безапелационен е контрольор Близнаков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР