Голямо количество сняг, паднало през януари в , остава в

...
Голямо количество сняг, паднало през януари в , остава в
Коментари Харесай

Сняг натрупа в пустинята Сахара

Голямо количество сняг, паднало през януари в, остава в няколко района на Алжир и Мароко. Това оповестиха от метеорологичните служби на двете арабски страни, осведоми ТАСС. В резултат на това големи площи се трансфораха в пространства с бял цвят с високи снежни преспи и искрящи замръзнали езера. В планинските региони на двете страни снегът вали всяка година и нормално лежи в подножието и по скатовете на върховете през цялата зима до началото на пролетта. Този сезон обаче преваляванията бяха изключително значителни.
В Алжир, съгласно осведомителната организация на Алжирската пресслужба, изобилен сняг се следи най-вече в северните и северозападните провинции. Валежите покриха освен планинските пътища, създавайки обилни проблеми с трафика и доставката на артикули до отдалечени обитаеми места на републиката.
 В идващите дни: Цветен дъжд поради прахуляк от Сахара В идващите дни: Цветен дъжд поради прахуляк от Сахара
Заради транспорт на прахуляк от Африка преваляванията, където ги има през идващото денонощие, може да бъдат оцветени, заяви БТВ. През идващото...

Снегът е достигнал до някои елементи на Сахара. Туристите и фотографите идват, с цел да се насладят на екзотичните гледки към северноафриканската зима - прахообразни пясъчни дюни и оазиси. Поради рестриктивните мерки, наложени от пандемията на ковид, това са най-вече локални поданици.

Гражданите на прилежащо Мароко също видяха доста сняг тази зима. Планинските региони на Рифа в северната част на кралството, както и Средният и Високият Атлас, поеха главния удар на стихиите. Благодарение на снеговалежите, зимните курорти Ifran и Azrou, известни в чужбина, видимо се възродиха.
 Тръмп желае стена в Сахара против бежанците Тръмп желае стена в Сахара против бежанците
Американският президент Доналд Тръмп предложил построяването на стена в Сахара за прекъсване на мигрантския поток, сподели испанският външен...

В мароканската част на Сахара сняг падна наоколо до известното измежду туристите село Мерзуга в югоизточната част на страната, създавайки за известно време зимен пейзаж в регионите на пясъчния масив Ерг Чеби.

СНИМКИ: Karim Bouchetata
 След 100 години Сахара ще позеленее След 100 години Сахара ще позеленее
Покрайнините и сухите райони на Сахара могат още веднъж да „ позеленеят “ през идващите 100 години и да се трансфорат в савана...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР