Голямо е въздействието, което идва от производството на месна храна

...
Голямо е въздействието, което идва от производството на месна храна
Коментари Харесай

Любов или замърсяване – домашните любимци и околната среда


Голямо е въздействието, което идва от производството на месна храна за домашни любимци, тъй като с нея се употребяват разнообразни енергийни запаси. Това я прави забележителен източник на излъчвания на парникови газове.

Наскоро Комисията по земеделие и развиване на селските региони на Европейския парламент поддържа нови правила, с които да се приведе етикетирането на храната за домашни любимци в сходство с етикетирането на органичната храна. Докладчикът Мартин Хауслинг показа, че с Регламента за етикетирането на органични храни за домашни любимци са създали значима стъпка напред в затварянето на съществуваща празнота в региона на биологичното произвеждане.

Според дългогодишния ветеринар от Хърватия Тамара Ферари, не всички типове домашни любимци водят до трайно замърсяване на околната среда.

Допитахме се до лекар Мила Бобадова, ветеринарен доктор в една от най-големите клиники за животни в българската столица. Тя разяснява от какво и по какъв начин се замърсява околната среда вследствие от развъждането на домашни любимци. Дава и своите причини за това по какъв метод изоставянето и свободното развъждане на домашни любимци въздействат върху популацията на диви животни. Споделя за свои пациенти, потърпевши от замърсяването на околната среда, и дава своето виждане по отношение на мненията в разнообразни научни изявления за подлагането на растително хранене на домашните любимци.

Професор Марио Кодряну от Факултета по ветеринарна медицина в румънската столица Букурещ също предлага своето виждане по въпроса - могат ли домашните любимци да бъдат подложени на вегетарианска диета?

Лина Баядсе, която от 8 години се занимава с запазване на животни като доброволец в разнообразни неправителствени организации, а от 2 години е продавач-консултант в магазин за артикули за домашни любимци, споделя скъпи наблюдения от своята процедура по отношение на държанието на стопаните на домашни любимци. Говори за нездравословните за природата артикули за животни и какви биха могли да бъдат техните екологични заместители. Завършва с зов към " всички хора, а освен стопаните, да се интересуват и да избират най-екологичните разновидности, а не най-удобните - да преизползват и да рециклират ".



Подкастите от поредицата " Green Deal " са наличие, предоставено от, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и доближава до вас с помощта на партньорството с Dir.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР