Голямата звезда на Южна Африка в скока на дължина Луво

...
Голямата звезда на Южна Африка в скока на дължина Луво
Коментари Харесай

Манионга отново има проблеми с властите

Голямата звезда на Южна Африка в скока на дължина Луво Манионга, който по преди години преодоля зависимостта си към дрогата, с цел да завоюва злато на Световното състезание през 2017 година и сребро на Олимпиадата през 2016 година, още веднъж има проблеми със закона.
29-годишният скачач, който е изтърпя наказване 18 месеца, откакто през 2012 година даде позитивен тест, е санкциониран за обществено пиянство и нарушение на строгите ограничавания на Южна Африка.
 Луво Манионга - от дрогата до международната купа @@@

Според полицейското уведомление Манионга е бил заловен в сряда в парк Тубелица в Каяманди - град в покрайнините на известния град Западна Капска околност Стеленбош.

Законът за ръководство на бедствията не разрешава продажбата на алкохол и изисква хората да останат на закрито, в случай че не дават съществена услуга или не пазарят за хранителни артикули или артикули, изброени особено от държавното управление.

Той беше наказан да се яви в съда на 29 юни или да заплати 2500 ранд (около 143 долара). Роденият през 1991-ва година спортист има доста мъчно детство и поставя доста старания преди да се измъкне от примката на дрогата.
Манионга израства в Мбеквени, бедната част на Република Южна Африка. Баща му Джон и майка му Джойс не могат да се похвалят с работа като дипломиран личен състав. Манионга демонстрира интерес към спорта още като дете, като в учебно заведение показва прилични резултати в спринтовете на 100 и 200 м, както и в скоковете.

Той разкрива гения си в скоковете още на 16, като напълно скоро треньорът Марио Смит от университета в Стеленбош го взима под крилото си. Талантът в скока на дължина печели първия си орден при мъжете през 2009 година, когато приключва трети на шампионата на Африка с резултат 7.28 м при попътен вятър над допустимите стойности. След това той печели и бронз на Африканския младежки шампионат в Мавриций със 7.49 м.

В началото на 2010-а Манионга за първи път в кариерата си преодолява границата от 8 метра в скока на дължина, като в последна сметка повтаря това упражнение няколко пъти, с цел да усъвършенства юношеския връх на Република Южна Африка на Годфри Коцо Мокоена, откакто скача 8.19 м. На Световното състезание за юноши в Монктон (Канада) той печели купата със 7.99 м.

 Луво Манионга - от дрогата до международната купа @@@

На идната година южноафриканецът реализира персонален връх от 8.26 м и заема пето място на планетарния конгрес за мъже в Дегу през 2011 година Голямата драма за него идва през 2012 година, когато по пътя към квалификациите за Олимпийските игри в Лондон Манионга дава позитивен тест за опиати и му е наложено 18-месечно наказване.

Девет месеца откакто изтърпява наказването си спортистът е сполетян от нов призрачен сън - дългогодишният му треньор умира в авто случай през юни 2014 година Манионга се замесва с гангстери и дрога, само че въпреки всичко получава втори късмет.

Някогашният олимпийски първенец в плуването Рик Нийтлинг демонстрира интерес към него и взема решение да помогне на спортиста да се измъкне от блатото на дрогата. Манионга влиза да учи в университета в Претория.

Манионга продължава тренировки под управлението на Нийл Корнелуис, като съчетава учението и спортната си подготовка.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР