Голямата електрическа инвазия на Volkswagen ще стартира през 2019 г.,

...
Голямата електрическа инвазия на Volkswagen ще стартира през 2019 г.,
Коментари Харесай

VW гарантира електрическата си инвазия с $48 млрд. за батерии

Голямата електрическа инвазия на Volkswagen ще започва през 2019 година, само че триумфът й може би бе изкован предходната седмица, когато концернът подписа голяма договорка за акумулатори.

След като преди месеци VW разгласи, че е сключил контракти за доставка на акумулатори на стойност $25 милиарда, предходната седмица немската компания заяви, че тези контракти към този момент са достигнали стойност от $48 милиарда Новината бе оповестена по време на общото годишно заседание на акционерите, провело са на 3 май.

Този ход е следващата стъпка от индустриалния проект “Roadmap E”, обявен през предходната година.

Матиас Мюлер разяснява: „ Когато лансирахме “Roadmap E” през предходната година, Volkswagen разгласи проектите си да създава по 3 млн. електрически автомобила до 2025 година и да пусне на пазара 80 нови електрически модела на Групата. Тази година в портфолиото на Групата ще прибавим 9 електрифицирани модела, 3 от които напълно електрически, което към този миг се състои от 8 електрически и плъг-ин хибрида.”

Първоначално VW планираше да направи собствен личен цех за акумулатори, само че се отхвърли. Тези дълготрайни контракти за доставка подтикват производителите на акумулатори да влагат в личните си мощности, с цел да могат да отговорят на търсенето на VW, когато то се усили.

Компанията не разкри с кои снабдители е подписал, само че нормалните обвинени са LG Chem, Samsung SDI, Panasonic, CATL, и така нататък

Масовото серийно произвеждане на електрически автомобили би трябвало да стартира тази година с лансирането на Audi e-tron quattro, само че същинската офанзива ще стартира през 2019 година, когато ще се появи всеобщият електрически автомобил I.D.

Защо е толкоз значим този ход на VW? Защото, както може да се допусна, в един миг ще се изпита сериозен дефицит на акумулатори. Такъв към този момент изпитва Hyundai, които оповестиха, че стопират поръчките на Ioniq Electric, защото нямат задоволително акумулатори, с цел да захранят производството.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР